Tuli muuten Krupsistakin ärhäkkä ja hyvä shotti, painekahvasta huolimatta, kun väänsin myllyä pykälän tiukemmalle. Tosin tiesin jo kokemuksesta miten tulee käymään. Eli koneen pumppu ulvoi ja kahvi tuli ulos tipottain. Uuttoaika alusta laskien oli tasan minuutti.
Nyt tietoisesti hain tymäkämpää uuttosuhdetta rikkoen muut ohjeet ajasta ja kahvin tasaisesta norosta kuppiin. Tuijotin vain päämäärää. Etiopian Kebadoa oli 17 g ja valmista juomaa 42 g. Uuttosuhde siis 40 %. Ja kyllähän kahvi oli parempaa kuin ennen. Tuolla painekahvallahan pääsee uuttosuhteessa vähän päälle 30, jos haluaa, että noro suotimesta kuppiin on tasainen. Markettikeitin ei vain jaksa puskea kovin tiiviin kakun läpi. Ja ehkä tämä vahvistaa sen, että osa mausta jää suodattimeen. Mutta näin hyvää espressoa en saa yhdestäkään kahvilasta täällä Joensuussa.
Onko siis jatkossa niin, että panen markettikoneen koville ja annan sen puskea tipottain sille liian tiiviin kakun läpi? Kauankohan tuo sitä kestäisi....aah, alkaisi olla aika päivittää kone. Innoissani olin jo sitä vuodenvaihteessa tekemässä, mutta yllättävän autoremontin takia jäi tekemättä.... aina ei voi voittaa.