Kai myös maisteltiin kokeen tuloksia?
Tässähän oli pelkkä vesi kyseessä joten eipä tullut maisteltua
Muuten olen kyllä viime päivinä tehnyt erinäisiä kokeiluja TKP:n Astrid Medinan kanssa, ja sellainen näppituntuma on tullut, että tasaisempi uuttolämpötila toisi pavun ominaispiirteet paremmin esiin. Toisaalta jos hakee pehmeän miellyttävää kahvikokemusta, sopivasti laskeva lämpötila voi olla eduksikin. Tuli myös sellainen ajatus, että sekoitus uuton lopussa jossain määrin kompensoi lämpötilan laskua.
Jonkinlaisina ääripäinä kokeiluista jäi mieleen nämä kaksi, joissa molemmissa annostus 66 g/l, AP ylösalaisin ja männän painallus alkaa minuutin kohdalla:
1. Yli 80°C vesi Aeropressiin, odotus kunnes lämpötila 75°C, purut joukkoon ja sekoitus.
2. Purut huoneenlämpöiseen laitteeseen, päälle 85°C vesi kahdessa samankokoisessa erässä, jälkimmäinen 25 s kohdalla.
Kumpikin oli oikein hyvää mutta aivan erilaista: 1. melko ohut mutta aromikas, 2. täyteläinen ja miellyttävä mutta geneerinen.
Sitten taas variaatio ykkösestä niin että purut menivät 80°C veteen oli rankasti yliuuttunut.