Kuinka paljon hienommaksi olette joutuneet jauhamaan?
Itse en ole Mazzerin kanssa joutunut mitään erikoisempaa säätöä tekemään suuntaan taikka toiseen. Jauhan siis edelleen annos kerrallaan - myllyyn aina noin 1g enemmän papuja kuin on tarvetta, eli esim. 19g ja sitten jauhan ja punnitsen sieltä ulos 18g (jos 18g haluan). Siirryin tuohon jauheen punnitsemiseen huuhtikuun paikkeilla
linkki Home-Baristan ketjun innoittamana ja se on käytännössä jähmettänyt tuon myllyn säätökauluksen paikoilleen - karkeuden säätö/hakeminen on ollut todella minimalistista. Annos kerrallaan jauhamisen myötä poistin myös Mazzerin ritilän (helpompi putsata jämäpurut pois) - eli tämä muutos on myllyssä tapahtunut.
Tuolta huhtikuulta on kaapissa paperilapulla ylhäällä El Guabon ja Spring Espresson säädöt - silloin 18 grammaa jauhautui säädöillä 9.3 ja 9.45 (lukemat siis oman myllyn kauluksesta). Nyt on käytössä vielä loput TKP:n espressoblendistä ja sillä 18 grammaa on tullut jauhettu säädöllä 9.4 - (tiikerinraitaa) tulee. Nollakohta kohdassa 8.4-8.5.