Tuo "turhake" kommentti perustui siihen havaintoon, että kun aikoinani sillä tehtaan vastuksella säädin iroastin paahtamaan alimmalla mahdollisella 160 asteen lämmöllä koko 15 minuutin ajan, niin paahto oli tällöin valmiina toisessa raksussa 7-8 minuutin kuluttua. Tämän jälkeen tuntui mainoslause "ohjelmoitavat paahtoprofiilit" vähän naurettavalta. Vastuksen vaihdon jälkeen tilanne muuttui ja esimerkiksi
täältä voi todeta, että eri profiileilla on jotain vaikutusta lämpötiloihin (tosin ensimmäiseen kolmeen minuuttiin ei voi itseasiassa vaikuttaa ollenkaan, sillä tällöin kone lukemani perusteella paahtaa aina "tehdasoletuksena" 180 asteella, riippumatta siitä mikä profiili on sisässä).
Nyt ei ole tullut vähään aikaan aktiivisesti paahdettua (koneessa ihan liian pieni kapasiteetti nykyiselle kulutukselle ja liian vähän aikaa) - mutta viimeisimmät profiilini olivat aika suoraviivaisen nousevia: 180/3, 200/2, 210/2:30, 230/1:30, 240/6 ("easy go") ja 200/4, 230/3, 250/8 ("go go"). Näillä profiileilla paahtoajat olivat tyypillisesti jotain 9-10 minuuttia (toisessa raksussa) 160 grammalla papuja.
Niin, ja siihen laitteen omaan lämpömittariin (tai sen näyttämään lukemaan) vaikuttaa muuten se minkälainen vastus on sisässä (eli tätä sillä vastuksella "kalibroidaan"). Totesin tämän kun ensimmäinen vaihtamani vastus pääsi löystymään ja tällöin ilmeisesti värinän takia se sai paahtaessa välillä huonon kontaktin - jolloin näytön lukemat pompahtelivat hetkellisesti aina ylöspäin - kunnes kun vastus oli ilmeisesti riittävän pitkän ajan huonolla kontaktilla niin lukema kipusi jonnekin 250 päälle ja tällöin laite löi kerrasta ohjelman poikki (ilman mitään jäähdytyksiä) kun luuli ylikuumenneensa.