Tämän ketjun luettuani uudelleen ajatuksella läpi kiinnostuin tuosta uuttosuhdetaulukosta ja sen käytöstä.
Kannattaisiko jättää millilitrojen kanssa läträäminen ja siirtyä hiomaan shotteja painon perusteella?
Esim. Kun tuossa yksi päivä tein shotteja, valui kuppiin vajaa 60 ml 25 s semmoisella tummanruskealla paksuhkolla cremalla, maistoin ja se oli todella vetisen makuinen ja uuttosuhde oli 25 itse ymmärsin että tuo olisi jo lungon alarajoilla.
Ja sen jälkeinen shotti oli 30 ml 26 s ja sen uuttosuhde oli 50.
Itse menin sekaisin ihan sekaisin, kun olen saanut semmoisen käsityksen, että tietty ml määrä pitäisi valua kuppiin tietyssä ajassa.
sitten kun semmoinen sitten tulee se onkin lungo ja kun samassa ajassa valuu sitten 30ml se onkin uuttosuhteen mukaan tupla espresso
Tämä menee hieman offtopicikiksi mutta annostelijallisen Rockyn omistajat (tai miksei muutkin) : Onko Rockyn alempi siipi kiinni jollakin vai onko se vain todella tiukassa ja vaatii voimaa ensimmäisellä kerralla, kun tuota teippiviritystä olisin tekemässä?