Oma resepti ja valmistusprosessi.
Irish Coffee
Valmistus:
1. Vesi 175 ml esikuumennus 90 C
2. Vispikerma 30 g mikseriin, jääkaappiin
3. Sokeria 4 g (muscovado) lasiin, paakkujen hienonnus lusikalla
4. Viskiä 40 g lasiin, sekoitus, lusikka lasiin
5. Kahvipapuja 12 g, kahvin valmistus
6. Kahvia 140 g lasiin
7. Sokerin sekoitus kahviin
8. Vispikerma vaahdotus, noin 100 ravistusta, kahvin päälle lusikalla
Valmistamisessa käytössä vaaka.
Huomiot: Irish coffee -lasi 215 ml, muille astioille muuntotaulukko.
Prosessista jäivät jossain vaiheessa pois viskin ja lasin kuumentaminen, en kokenut niistä merkittävää hyötyä suhteessa työmäärään. Vispikerman kaato onnistui myös myös ilman lusikkaa kaatovaiheesssa lasia kallistamalla, mutta leikkaus (tai faasit) onnistuvat särmemmin kun lasi on kaatovaiheessa pöydällä ja kermaa laskiessa varoo rikkomasta kahvinesteen pintajännitystä. Asetan lusikan lasiin, pohja koskettaa nesteen pintaa ja kaadan kerman aluksi hitaasti lusikan kuppiosaan, josta se "liukuu" nesteen päälle. Nestemikseri (baarityylinen) oli joskus käytössä, mutta sopiva kannellinen purkki toimi paremmin ja myös puhdistaminen oli helpompaa.
Ehkä joskus video aiheesta.