Joo, siinä taitaa olla vähemmän happea ja klooria liuenneena, mitkä kummatkaan ei vaikuta makuun negatiivisesti.
Viiniä kuitenkin pyöritellään maistellessa käsittääkseni juuri siksi, että siihen sekoittuisi lisää happea. Tällöin maku viinitermein "aukeaa" paremmin, eli antaa enemmän aromeja. Samaan perustunee myös viinin ryystäminen.
Toisaalta ainahan kahvia/teetä/kaakaota/lihalientä tms. voi nauttia tassilta ryystämällä, kuten ennen vanhaan oli tapana.
Tuosta hapen vaikutuksesta maistamiseen olen joskus lukenut jostain, mutta en tähän hätään muista mistä...
Joka tapauksessa pidempään (jokusen kuukauden) höyryboilerissa lillunut vesi ei valutettaessa ainakaan tuoksu eikä näytä siltä, että sitä edes huvittaisi maistaa. Nykyisin tyhjennän boilerin usein ja säännöllisesti, jolloin vesikin vaikuttaa ulkoisesti aistimalla normaalilta.
Alkuperäisaiheeseen liittyen - tällainen prosyyri löytyy Oscar II:sta:
http://issuu.com/nuovasimonelli/docs/oscar-ii-brochureSen perusteella ainakin antivacuum on jo sisällytetty uuteen keittimeen (ja "Professional Pack"in mukana näyttäisi tulevan myös OPV ja Sirai, tai jotain vastaavaa). Mitä tarkoittaa prosyyrin mainitsema termokompensoitu gruppo? Ehkä sitä, että siinä on jo rajoittimet?
Hintahan on käsittämättömän edullinen, vastahan se oli Elektrosillakin reilut 800€! Ei liene enää "vanhan" Oscarin ostamisessa järkeä...