Enpä sitten malttanut odotella edellisen erän oleentumista, vaan paahdoin tuossa päivän näöllä vielä satsin Yirgaa ja toisen Old brown javaa.
Tässäpä näitä lupaamiani tietoja:
Yirga 150g aloitus/ 125g valmiina
Ekat raksut 4:34, voimistui ja jatkui kuuteen minuuttiin. Paahdoin 11min ja lopetin kun lämpömittari näytti 220. Eli ei toista raksua tähän.
Ehkä semmoinen City tai City+.
Old brown java 120g aloitus/ 100g valmiina
Obj on sen verran möhkäle pavuksi että niitä ei mahtunut kuin tuo 120g.
Ekat raksut 7:30 vaimeat, muutenkin ne ovat aina olleet tällä pavulla laiskat, en tiedä onko vain pavun ominaisuus (varastoinnista tms johtuva) vai popparimagiaa.
Tokat raksut alkoivat 11:50 ja jatkoin n. minuutin. Erittäin yhdenaikaisesti naksui ja öljyä alkoi kihota pintaan joten lopetus siinä 12:50 - 13:00.
Paahtoaste siis jotain Full City ++ ja Viennan välillä.
Lämpömittari näytti lopettaessa 231.
Selailin tuossa tuota paahtovihkoa johon aina muistaessa tai uutta papua operoitaessa on tullu laitettua ylös noita aikoja ja määriä ja voisi yleistää että Premium Blend ja Brazil Perfeito Blend n. 100g annoksina tuolla 900w koneella antavat ekat raksut 3:30 ja 4:15 välillä, kokonaispaahtoajat tokan raksun alkuun paahdettuina silmämääräiskeskimäärin 14min.
Nuo on ne pavut joita on eniten tullut paahdettua ja niistä uskaltaa jotain yleistääkin, muuten enempi vähempi testailua ollut. Tai no, Yirga aina maksimissaan ekaan raksaukseen tokaa ja Obj:sta hiki pintaan. Nämä on olleet Silvialla ja Europiccolalla maistuvimmat reseptit,
Yirgaa juon enemmän kuitenkin pressona jolloin olen jättänyt sen vaaleammaksikin.