Hain itse muinoin (siis joskus viime vuonna) foorumin yllyttämänä Lilleristä sekä Cafe Cremaa että Espressoa pari säkillistä. Kaikissa viimeinen päivä 11.2009 eli ei kai niin älyttömän vanhaa paahtoa kuitenkaan. Vasta vuodenvaihteessa pääsin kokeilemaan noita papuja. Sen verran hyvät hatsit oli ensimmäiset kokeilut, että panin sitten koko paketin käyttöön.
Minimokalla jauhan, myllylle oli helppo saada säädöt kohdalleen. Silvialla Cremaa tulee reilusti, ei kuitenkaan tursuamalla siten kuin joillain crema enhancereilla saadaan vaikka lastulevypurusta.
Teen itse normaalisatsina tuplafilttertillä lievän ristreton eli pidän vahvasta, syvästä ja leveästä mausta. Samoin hyvältä maistuvassa kahvissa on jotain makeaa itsessään. Tähän asti ehdoton suosikkini on ollut Mokkamestareiden Bahia, mutta nyt Lillerin Cafe Crema on samoilla nurkilla. Eroahan noissa on, mutta molemmat ovat varsin suunmukaisia ja käyttäytyvät prosessissa samalla tavalla, myös pakkasesta otettuna. Jos laskee mukaan hankintakustannuksen, niin kyllä Cafe Crema ohittaa Bahian. Saa nähdä miltä tuo Espresso maistuu, kun sen aika tulee - odotuksia on kyllä.
Onko foorumilaisilla ehdotuksia pavuista, joita kannattaa edellä mainittuun suuhun työntää laajentamaan näkemystä tarjonnasta? Kovien mielellään en lähde tilaamaan ulkomailta eli kotimaista tarjontaa tutkailen mieluummin.