Nytpä löysin lehden itsekin...
Olin siis mB-lehden haastateltavana. Lehden puolesta oli jo etukäteen päädytty pidatusta Silviasta kertovaan artikkeliin. Juttu löytyy mB-lehden 01/2013 sivuilta 70-72. Sisältöpuolelta löytyy alusta ja lopusta kevyttä kahvijutustelua varsinaisen sisällön keskittyessä siihen mikä PID on ja mihin sitä käytetään Silviassa. Kuviakin löytyy ja ristretto.fi on mainittuna.
Osan kysymyksistä sain toimittajalta etukäteen. Näihin toimitin vastauksia ja sain vastausten laadintaa ja tarkistamiseen apua osalta tämän foorumin käyttäjistä - kiitos vaan! Toimitus saapui kotiini kahteen otteeseen, ensin vain valokuvaaja ja seuraavana päivänä toimittaja. Aluperin oli tarkoitus selvitä yhdellä käyntikerralla mutta parempi näin kun valokuvauksen kanssa meni parikin tuntia. Silvian kiiltävät pinnat taisivat tehdä salamavalojen asettelusta tavanomaista haasteellisempaa ja laite piti tietenkin myös avata. Kahvipapuna yritin käyttää kuvauksen johdosta jotain mahdollisimman tummaa, tähän tuli valituksi Helsingin Kahvipaahtimon Fifty-Sixty. Cremaa tuli pavusta hurjasti. Uuttoja tehtiin valokuvausta varten kolme, joista yksi löytyy kokosivun valokuvana lehdessä. Sivuhuomiona mainittakoon että heti uuton käynnistämisen jälkeen siirryin kauas takavasemmalle pois valojen tieltä. Käytännössä kaikki uutot ylittivät lopulta lasin tilavuuden eli siivottavaakin siis riitti. Lasina käytettiin shottilasia jotta kahvi näkyisi edes jotenkin. Lehden toimituksessa taitaa olla joku espressolaitteita tunteva taho, kuvauksen ennakkotoiveissa kun oli melko klassinen "kahvitippa tippumassa kahvan nokasta" - mutta kun itse käytän nykyisin vain nakukahvaa niin en viitsinyt vaihtaa hyväksi havaittua menetelmää.
Varsinainen haastattelu olikin paljon lyhyempi, n. 45 minuuttia. Ehdittiinhän siinä kahvit valmistaa ja jutun perusteella toimittaja taisi tykätä kovastikin. Raakilejutun sain tarkastettavakseni etukäteen ja kommenttini saatoin toimitukselle. Aikaa oli kommenttien lähettämiseksi riittämiin. Joku vuosiluku tuli varmaan mainittua väärin mutta eipä tuosta haittaa ole. Leipätekstin ulkopuolella olevat tekstit tulivat toimitukselta eivätkä ne sisältyneet tarkistuskierrokseen. Viimeisen sivun infoboksin perusteella saattanee joku saada erheellisen kuvan kahvin valmistamisessa käytettävästä paineesta Silviassa.
Ihan mukava kokemus.