Asia on varmaan jo hoidettu, mutta kertauksena:
1) Alumiininen pannu ei ruostu.
2) Alumiininen pannu ei muutu tiskikoneessa hirveän näköiseksi, koska eihän kukaan tietenkään pese alumiinisia astoita tiskikoneessa!
3) Alumiinia ei pestä millään hapoilla.
4) Alumiinin pintaan tulee tumma oksidikerros, joka kuuluu asiaan. Se suojelee alumiinia ja antaa pinnalle enemmän kemiallista kestävyyttä (happamat/emäksiset aineet).
5) Alumiinisen mutterin vesiosaan tulee usein "kattilakiveä", veden kalkkipitoisuudesta riippuen. Jos vettä jää seisomaan vesiosaan ja peseminenkin on ollut huonoa, niin tuloksena on saastaisen näköinen pönttö, jossa on hirveä döfis - ja metallin makuinen keittotulos.
6) Parhaat puhdistuskeinot tulivatkin jo OskuK:ltä (paitsi se sitruunahappo). Siis kunnon mekaaninen puhdistus. Saippuaa ja Fairya voi käyttää. Jos haluaa hyvän loppusilauksen puhdistukselle, niin avoimessa vesiosassa voi keittää vettä, johon on höpsäyttänyt hieman tavallista vanhanaikaista pesupulveria (vaatteiden pesu-) sekaan.