Paljon parempaa kahvia saa kunnon myllyllä ja suodatinkoneella.
Samaa mieltä - en vain kokenut tuota testiä kovin "reiluksi". Eli: SO Espressopapu (paahdettuna todennäköisesti Synessolle sopivaksi - vai mikä Kaffalla onkaan jolla testaavat?) meni mielestäni maassamakaavan potkimiseksi. Näillä laitteilla
ei ole tarkoitus(kaan) onkia nyansseja esille, vaan saada "balanssia" juomaa. Ja tähän tarkoitukseen sopiva blendi.
Loppurahan voi käyttää hyvän espresson juomiseen kahvilassa.
Kalliiksi tulee ajaa autolla tai junalla Helsinkiin/Turkuun
(eli niinkuin joku muukin on eri yhteyksissä todennut - kaikki eivät (eivätkä halua) asu(a) Helsingissä - tai Turussa)
Itse koin jutun pointin olevan kuluttajan herättämisen siihen, että edullisemmalla tai kalliilla automaattikoneella ei saa, ainakaan helposti, oikeasti hyvää, tasapainoista espressoa.
Mutta tällöin olisi hyvä kertoa millaista ja miten vaativaa espressoa ollaan valmistamassa - ja miten paljon se (oikeasti) poikkeaa siitä "traditionaalisesta". Tuolla pavulla ei varmastikaan saa puolihuolimattomasti puruja sinkkufilsuun survaisten aikaiseksi pehmeän täyteläistä espressoa, niinkuin Giorgio sen tekee. Tässä tuli mieleen, että hyvä valinta olisi ollut pavut joita esim. Kaffecentralen käytti 5-6 vuotta sitten. Maistui silloin omaan makuun oikein hyvälle vaikkei mitään hi-end kamaa ollutkaan.