Arton uunipaahtamien Peru Oxapampa -papujen seikkailuista Minimokan ja Venuksen syövereissä voipi lukea osoitteesta espresson.vuodatus.net. Ehkäpä myöhemmässä vaiheessa saan sinne muutakin mielenkiintoista.
Kirjoitat sivuillasi:
"Harjoitusten jatkuessa vahvistui ennakkotieto siitä, että alkuperäiskahvit ovat vaikeampia tehdä espressoksi kuin tarkoitukseen nimenomaisestai valmistetut sekoitukset. Ensinnäkin espressossa vahvistuvat kahvin kaikki maut, joten alkuperäiskahvista saattaa tässä tiiviissä muodossa löytyä ikäviä yllätyksiä joten ihanteellisten olosuhteiden (uuttolämpötila yms.) löytäminen voi olla vaikeaa."
Olen ihan samaa mieltä! Sekoituksia keitellessä lämpötilasäätö on ollut käytännössä tarpeeton ominaisuus, mutta SO-kahveja käyttäessä taas hyvin kätevä. Samoin OPV-koneille tyypillinen ylipaine tekee hallaa SO-kahveille.
Tällä hetkellä minulla on ruuvipenkissä Harrar Longbean, jonka sain eilen kunnolla toimimaan, kun uskalsin säätää lämmön riittävän alas. Ja myös annostelussa joutui taas käyttämään vaakaa, hyviä sekoituksia tehdessä ei ole ollut niin väliä.