Kahvikeskustelu > Baristatekniikka
Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
<< < (2/45) > >>
jiitee:
5. Veden kaataminen lähestyy loppuaan:
jiitee:
6. Suodatus on päättynyt. Tästä kuvasta näkee mille korkeudelle veden pinta pääsi prosessin aikana nousemaan. "Automaattisesti" keitellessä tuo raja olisi arviolta jossain tuon Swissgold-kaaren kohdalla.
jiitee:
7. Lopullinen kahviannos. Huomatkaa miten tuollainen kestosuodatin päästää (aromaattisia) :wink: öljyjä läpi... Namia oli.

Kommentteja / ehdotuksia / omia kokemuksia?
akallio:
Jossain keittimissä on tämän ongelman vuoksi valitsin täydelle ja puolelle pannulle. Se kai sitten on ainakin muuttavinaan sitä vauhtia jolla vettä syötetään kahvipuruihin.
jiitee:
Juu, tuossa Moccamasterissakin on tuota mahdollista säätää sen tippalukon avulla. Siinä on siis asennot: kiinni, puoliksi auki, auki.

Tuo puoliksi auki asento on tarkoitettu vajaalle pannulle ja auki -asento täydelle. Itselläni syntyy kummassakin tuo "seosilmiö" - voimakkaammin tietysti tuossa "puoliksi auki" -asennossa, mutta tuo "auki" asento taas tuottaa sitten valjua kahvia (sitä mukillista tehdessä).

Lisäys: Niin, parastahan tietysti olisi jos sitä veden puruihintulonopeutta saisi muutettua. En tiedä miten helppo tuo olisi toteuttaa hyvin. Eli pitäisi joko saada vaikutettua veden lämmitystehoon / tapaan tai sitten kiehuvaksi lämmitetty vesi pitäisi varastoida johinkin erilliseen tilaan, josta se sitten johdettaisiin puruille. Moccamasterissahan on tehokas (erillinen) lämmitysvastus - tehoa taitaa olla lähemmäksi 1300 wattia (kokonaisteho itseasiassa 1520W, mutta osa taitaa mennä lämpölevylle). Tämä takaa sen että vesi on varmasti (nopeasti) kuumaa, mutta samalla sitä työntyy suodatinpäälle melkoisella tahdilla (joka on tosin ihan jees sillä täydellä pannulla).
Navigaatio
Viestien etusivu
Seuraava sivu
Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta