Kahvikeskustelu > Baristatekniikka
Suodatinkeittelyn tekniikkaa...
<< < (45/45)
kapellimestari:
Oon tässä pohtinu v60 uutellessa ja videoita katsellessa et missä vaiheessa uutto on valmis, kun toisissa videoissa otetaan suodatin pois kun valuu melkein norona vielä ja toisissa annetaan olla melkein viimeiseen pisaraan ja kaikkea siltä väliltä. Ei varmaan yhtä oikeaa vastausta mutta vaikuttaa aika paljon jos reseptissä sanotaan uuttoaika suurinpiirtein ja toisissa se tarkoittaa että on valunut oikeasti loppuun ja toisissa se uutto periaatteessa katkaistaan. Toinen mietityttänyt asia on kaatonopeus, toisissa resepteissä kaadetaan suht rivakasti ja toisissa hyvin hitaasti. Itse on vaikea hallita jos kaataa erittäin nopeasti, vaihtelee liikaa uutista toiseen. Plus voiko liian nopea kaato ns tukkia suodattimen kun tuntuu että nopeasti kaatamalla uutto hidastuu todella paljon?
PetriJulin:

--- Lainaus käyttäjältä: kapellimestari - Heinäkuu 05, 2019, 17:35:08 ip ---En tiedä oliko jo juttua mut veden suodattamisesta olisin kysyny et harrastatko porukka? Asun Helsingissä ja juomavesi on tosi kloorisen makusta verrattuna esim Joensuun veteen. Mietin että vaikuttaiskohan miten paljon puor overin lopputulokseen. Ja millaisella suodattimella se olis fiksuinta? Mielipiteitä, kokemuksia?

--- Lainaus päättyy ---

Kokemukseni mukaan ehdotan myös vesisuodattimen ostamista, on monia kohtuuhintaisia vaihtoehtoja ja tulos on täysin sen arvoista. En myöskään pidä kloorivedestä Helsingissä ja juon mieluummin kivennäisvettä. :)
Navigaatio
Viestien etusivu
Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta