Minulla myllykehitys on mennyt näin:
ensin marketti-krups.
sitten tuli hankittua Hario skerton
ja viimein Zassenhaus Santiago- espresso.
Noiden lisäksi on fiilistelymyllynä turkkilainen messinkimylly,
mutta siitä ei kannata kahviumyllynä puhua.
Hariosta olen heittänyt veivin nurkkaan, ja "ajan" sitä akkuporakoneella,
kun valmistan mokkaa ja muuta "helppoa". Zassenhaus, joka suoriutuu noin kolmasosalla
veivinkierroksia verrrattuna skertoniin, toimii "päämyllynäni" ja silloin kun täytyy olla tarkka.
Krupsilla voi jurnuttaa ja kirskuttaa yhdentekeviä arkikahveja joiden paakkuisuudella tai
karkeudella ei ole niin väliä, esim perkolaattorille tai sifonille. Tosin sen jauhosäiliö on mallia
/c:sta, joten hario menee sen edellle usein näissäkin tarpeissa.
Hariollakin olen kyllä saanut niin pavonin kuin franciksenkin tukkoon, kun olen tampannut
liian voimakkaasti tai määrä on mennyt gramman yli. Eli kyllä se riittävän hienoa on ainakin
minulla tehnyt. Mylly on modaamaton.
Olen henkilökohtaisesti käsimyllyjen kannattaja, eikä kuola ole valunut minkään sähkömyllyn perään
toistaiseksi.
Suosittelen Zassenhausia, ja nimenomaan tuota santiago espressoa.