Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: MIM - Maaliskuu 04, 2009, 23:42:28 ip
-
Näin ainakin uutisoi HS täällä. (http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kahvi+muuttuu+tummemmaksi+Suomessakin/1135244032386)
-
Suomessa on : " Maailman parhaat raaka-aineet, joissa ei ole makuvirheitä,joita pitäisi peittää
tummaksi paahtamalla."
Jaa, tässäkö sitä sitten ryystetäänkin makuvirheitä kovaanhintaan... :-X
-
"Maailman parhaat raaka-aineet, joissa ei ole makuvirheitä,joita pitäisi peittää tummaksi paahtamalla."
Heeh. :)
Pauligin ja Meiran kommentoijilla on kyllä sana hallussa - sanotaan juuri riittävästi muttei liikaa.
Makuvirheiden puuttumisesta ei tietystikään seuraa että kahvissa olisi vastavuoroisesti hyviä makuja. Täysin mauttomasta kahvista ei voi oikein löytää makuvirheitä...
Ja toki oikein tummaksi paahtamalla saadaan virheitä peitettyä, mutta sama efekti syntyy kun kahvi jätetään niin vaaleaksi että sitä nyt voi kutsua jotenkuten paahdetuksi...
-
Öö, ai miten niin täällä Suomessa asiat muuttuvat hitaasti:
"Suomen suosituinta kahvia, Juhla Mokkaa, on tehty samalla reseptillä vuodesta 1929 saakka. Hopeamitalistia, Meiran Kulta Katriinaa on tehty vuodesta 1937 – sitäkin samalla reseptillä. "
Makutottumukset nykyihmisillä on varmasti aika erilaiset kuin 80 vuotta sitten...
Mielenkiintoista sinäänsä että Viroon Suomesta vietävät kahvit paahdetaan tummemmaksi:
"Esimerkiksi Viroon vietävät Presidentti ja Kulta Katriina ovat selvästi tummempia Suomessa myytävät vastineensa. ".
Täytyypä ensi kerralla Tallinnan reissulla ostaa kokeeksi.
-
Jutun osalta käydään muuten 'kiivasta' keskustelua HS:n sivuilla (http://www.hs.fi/keskustelu/Kahvi+muuttuu+tummemmaksi+Suomessakin/thread.jspa?threadID=173961&tstart=0&sourceStart=20&start=0).
-
Kun Segafredo osti Meiran aikoinaan, kakiiki Meiran kahvit tummenivat himpun verran. Vaikka tiedottajat tuskin moista tunnustavat...
-
Huh, huh mitä keskustelua tuolla hesarin palstalla... Arka asia tämä kahvi.
-
Joo, hauskaa. Kohta kaivetaan ullakolta vanhat Suomi KP:t esiin ja lähdetään puolustamaan kuraveden kunniaa.
-
Minäkin bongasin mielenkiintoisen lauseen:
"Euroissa mitattuna tummien kahvien kulutus kahviloissa on merkittävää"
Eli taidetaan viitata hyvään katteeseen.
-
Minäkin bongasin mielenkiintoisen lauseen:
"Euroissa mitattuna tummien kahvien kulutus kahviloissa on merkittävää"
Eli taidetaan viitata hyvään katteeseen.
Normaalin suodatinkahvin kate kahviloissa on yli 90% joten ei paljon sen yli voi päästä :)
-Mikko-
-
Suomalainen bulkkikahvihan kyllä onkin ihan hyvälaatuista, 100% arabicaa sentään, vaikkakin halvimmasta päästä. Mutta happaman Juhlamokan suosio varmaan pikkuhiljaa laskee ja pikkuisen tummemmat yleistyvät. Suomalaiset kun eivät enää niin totu happamaan kuin ennen, kun hedelmätkin jalostetaan koko ajan makeammaksi, eikä oman puskan viinimarjaakaan moni popsi.