Mä olin juuri kolme päivää hommissa eräässä vilkkaassa studiossa, jossa oli tuollainen Nespresso Pro kovassa käytössä (Pro-mallin kapsulit ovat niitä ufon muotoisia ja tiettävästi parempia).
Nespressoa tuli itsekin juotua toistakymmentä kuppia.
Omassa henkilökohtaisessa skaalassani Nespresso sijoittui luontevasti omalle paikalleen täysin juomakelvottoman "työpaikka-termoskannu-kultakatriinan" ja asiaan vihkiytyneen baristan pavuista huolella valmistaman espresson väliin. Ja helppokäyttöisyytensä vuoksi puolustaa hyvin paikkaansa työpaikka-laitteena ja varmasti monissa kodeissakin.
Kone puhdisteli välillä itse itseään laskemalla vettä läpi ja vanhojen podikuorien pois siivoaminen ja muut ylläpitotoimet oli helppoja ja kaikki ohikulkijat osasivat (tai oppivat minuutissa) käyttämään sitä ja kahvi näytti maistuvan.
Nespresso-laitteen vieressä oli sellainen erillinen maitovaahto-automaatti-härpäke, josta sai napin painalluksella jotain maitovaahdon tapaista. Sen tuotoksiin ei tehnyt mieli koskea, kun on päässyt mikrovaahdon makuun, mutta hyvin nekin näytti porukoille maistuvan
Otin muuten pari Nespresso kapsulia taskuun ja halkaisin juuri yhden. Sisältä löytyi 7 grammaa sellaista melko karkeaa kahvipurua tiukahkoon pakattuna. En ole ikinä käyttänyt valmiiksi jauhettua espressoa, mutta tämä voisi ehkä olla aika lähellä sellaista. Karkeampaa kuin omasta myllystä tuleva, mutta hienompaa kuin suodatinjauhatus..? Voin ottaa kuvan jos kiinnostaa?