Pikahakua monipuolisempi haku löytyy valikon Haku-painikkeen takaa.
Kahvin kemiaa ja uuttokoe:http://molekyyligastronomia.fi/kahvilla-pauligilla/"Optimaaliseksi väitetty noin 91-94 astetta näytti saavan eniten tykkäämispisteitä."Uuttokoe on aika tyhjä arpa, kun eipä tuo koe oikein mitään kerro veden lämmön pudottamisen vaikutuksesta kahvin makuun jos uuttoa ei yhtään kompensoida ajalla tai jauhatuksella. Aliuutettu kahvi on aliuutettua kahvia. Sama koe kolminkertaisella uuttoajalla ja hienommalla jauhatuksella olisi tuottanut aivan erilaisen "optimaalisen uuttolämpötilan".
Suolaa, suolaa, enemmän suolaa...http://www.stara.fi/2015/11/01/maistuuko-kahvi-kitkeralle/
Törmäsin hetki sitten Kahvikompassiin.Ajattelin linkin jakaa tännekin.http://www.baristahustle.com/the-coffee-compass/
Vaikuttaa ihan hyvältä, mutta kuka lisäsii sen kolmannen ulottuvuuden, eli veden lämpötilan tohon?
"Heidän" edustamana kahviparadigmana on, että suodatinkahvin kanssa käytetään niin kuumaa vettä kuin mahdollista
Ymmärrän. Ymmärrän. Sama ku sulla.
Oma ainoa toimiva vinkkini on että valmista tarpeeksi hyvää kahvia