No höpsistä noiden teorioiden kanssa tässä tapauksessa, vaikka muuten totta ovatkin.
1) Vahva espresso.
Tuossa laitteessa säädetään erikseen kahvijauheen määrä ja nestemäärä. "Espresso" tarkoittaa 7 g kahvia, "vahva espresso" tarkoittaa 9 g kahvia (luvut ulkomuistista, voivat heittää). Ja siinä kaikki.
Sitten nestemäärää voi säätä vaikka kuppikohtaisesti välillä 20...70 ml. Toimiessaan säätö on yllättävän tarkka.
2) Toimii-ei-toimi
Tällainen viittaa joko ohjelmavikaan (joo, koneessa on ohjelmoitava logiikka) tai komponenttivikaan. Tässä tapauksessa todennäköisesti jokin hinnaltaan 0,5 euron komponentti tai joku muu vähäinen virheellinen kilke tai vieteri aiheuttaa tuon vian.
3) Liian tiivis kakku
Kyllä, vika on siinä, että vesi ei tule kakun läpi. Riittää, että jokin irronnut eristeen pala tms. on valmistuksen yhteydessä tipahtanut väärään kohtaan tukkimaan uuttoa.
Ei, laite ei itse tee liian tiivistä kakkua. Myllyn karkeuden säätö on ihan hyvä ehdotus kokeiluksi, mutta varsinaiseen ongelmaan (toimii-ei-toimi) se ei vaikuta lainkaan. Jos vika olisi jostain syystä myllyssä, niin laite olisi silti viallinen ja se pitää korjata - ilmaiseksi tietenkin.
Käytännössä ilmeisesti vähän on niin, että automaattikoneissa eivät tietyt tuoreet pavut toimi.
Tokihan tämä on mahdollista. En ole tosin koskaan tällaiseen törmännyt pitkän Jura/Saeco/Krups-historiani aikana. Ongelma on aina täysin päinvastainen. Ohje Paulig Espresso Originalella kokeilusta on hyvä ohje, mutta se on ohje juuri siihen liian-karkea-liian-nopeasti-läpi-aliuutto -ongelmaan.
Puhelu Krupsille ja kone huollon kautta kuntoon. Ei tuota pidä lähteä itsekseen enempää miettimään. Kuten akallio sanoi, jos olet noudattanut käyttöohjetta, eikä kone toimi - se on rikki.