Nyt oli hirveä määrä suihkulähteitä. Kahvia roiskui joka puolelle, ja paljon.
Uuton jälkeen, kun olen heittänyt vanhan kiekon pois, minulla on tapana laskea hieman vettä filtterin läpi, jotta suihkusihtiin tarttuneet kahvit lähtevät pois. Samalla tulee hieman huuhtastua itse portafiltteri/kori.
Tänään tuossa huuhtaisussa kävi jotain, joka pisti miettimään, että ehkä sittenkin olen täysin hakoteillä siinä mikä noita suihkuja aiheuttaa.
Kun laskin vettä, niin silloinkin noita suihkuja tuli useita. Korin pohjalla oli mutama kahvinpuru, ei siis edes niin paljoa, että koko pohja peittyisi. Ei silloin voida puhua kanavoitumisesta. Sen sijaan näytti siltä, että suihku syntyi, kun sopivan kokoinen ja muotoinen kahvinpuru sattui jäämään korin suodatusreikään. Toisin sanoen, suihkujen syntyminen onkin enemmän kiinni siitä minkämuotoisia kahvipuruja myllystä tulee ja kuinka ne sattuvat osumaan korin pohjan reikiin! Näin ollen on ymmärrettävää myös se, miksi hienompi jauhatus aiheuttaa vähemmän suihkuja: puru-partikkeleiden koko on pienempi, eivätkä ne onnistu tukkimaan korin reikiä niin hyvin.
Ts. pitää tehdä joko tosi karkeata, jolloin purut eivät mahdu reikiin ensinkään tai sitten riittävän hienoa, jotta purun ja kokoero on riittävän suuri.
Pahus vaan, että LM:n korilla tulee paljon paremman näköinen krema, mutta se ilmeisesti vaatii juuri vääränkokoisen jauhatuksen ja tuloksena hirveä määrä suihkuja. Ellen sitten saa jostain hankittua LM ridgeless versiota, jolloin voin pienetää ja hienontaa purujen määrää.