Delter coffee press.
Toiveena olisi, ettei tätä ketjua täytettäisi aeropressiin vertaamalla. Ennemminkin vinkkejä, reseptejä ja kokemuksia.
Toiminta on yksinkertainen.
Korkki auki, siihen paperifiltteri jolle pesu (rinse).
Delter nurinpäin ja purut "seal":n päälle.
Korkki kiinni ja kääntö.
Kuuma vesi sisään (männän keskeltä).
Vedä mäntää ylöspäin (Press alue on 50-150ml).
Työnnä hiljalleen alas, sitten taas toista tämä kunnes kaikki vesi on mennyt läpi.
Kuppi on valmis.
Omia kokemuksia:
Karkeus on itsellä löytynyt Atomilla tuplaten etäisyydellä filtteristä hienompaan kuin V60/AP.
Sitten jos painan kovaa ja vedän kovaa, niin sealin läpi tulee snadisti kahvia. Eli kun pressaan rauhallisesti ja vedän ylös hissukseen, niin tuo yläpuolella oleva vesi pysyy kirkkaana. Näin on yleensä kupistakin tullut maukkaampi.
Kun purut laittaa tuohon kammioon johon ei paljoa yli 20g mahdu, käytän Aeropressin suppiloa. Ja ympäri kääntäessä kun ei pääse näkemään miten purut ovat kenossa ja vinossa, niin painan about 50ml vettä puruille ja annan bloomin olla n.20s.
Olen alkanut käyttämään 18g purua, ja ensin täytän Delteriin 200ml merkkiin, kun nämä on puristettu laitan 100ml lisää.
Sit tiskialtaaseen viilentymään. Korkki irti ja purujen tiputus roskiin ja pesut vehkeelle.