Jaa, se boileri on alumiinia. Kaikkea ne keksiikin. En kyllä ymmärrä, mikä järki alumiiniboilerissa on, mutta ei mun ehkä tarvitsekaan.
Alumiinihan reagoi kemiallisesti täysin toisin kuin ymmärtääkseni tyypillisemmät boilerimateriaalit RST ja kuparimetallit.
No, ei sen pitäisi orgaanisista hapoista kamalan moksiskaan olla, siinä pinnalla on suojaava oksidikerros, joka sietää näitä kokolailla hyvin. Mutta ilmeisesti juurikin alumiinioksidia tai ehkä jopa jotain alumiinisuoloja tuommoisissa tilanteissa saattaa muodostua. Eikä sen liuoksen vahventaminen ole varmaankaan yhtään helpottanut tilannetta, kun kyse on alumiinista. Nämä kyllä huuhtelisin hyvin perusteellisesti pois ennen kun laitetta käyttää kahvinvalmistukseen, eivät välttämättä ole mitään herkkua elimistölle.
Alumiinin kanssa ei sitten missään nimessä kannata käyttää emäksisiä puhdistusaineita. Niitä se alumiinioksidikerros ei oikein kestä, ja kun se on poissa, on alumiini hyvin altis vaurioille. Alumiini lienee anodisoitu tehtaalla ja sentasoista suojakerrosta ei kotikonstein ole kamalan helppo tehdä, mikäli sen syövyttää pois.