Muita foorumeja selatessa törmäsin pariin viestiin, joissa väitettiin että oikea tapa annostella on kakun korkeuden mukaan - ei painon mukaan, kuten usein ajatellaan. Kun asiaa miettii, niin kieltämättä onhan siinä perää. Jiitee mainitsi toisessa ketjussa että kakun korkeuden ja halkaisijan optimaalinen suhde on 0,2. Tämä on varsin luontevaa, koska loppujen lopuksi kyse on siitä että kahvi uuttuu kakun läpi ja tiettyjen reaktioiden pitäisi päästä tapahtumaan. Toki optimi voi vaihdella jonkun verran pavun muiden ominaisuuksien mukaan.
Tältä pohjalta siis sekä tilavuuden että painon mukaan annostelu olisi jossain määrin väärin. Tilavuuden mukaan annostellessa - varsinkin jos mylly ei ole ihan huippu - on jauheen höttöisyydellä aika paljon vaikutusta lopputulokseen. Painon mukaan annostelu on tasalaatuisempaa, mutta tietty grammamäärä ei suoraan johda tietynkorkuiseen kakkuun.
Eli olisiko oikea annostelu jauhaa tietty grammamäärä, katsoa miten korkea tampattu kakku tulee, säätää grammamäärää ja kun oikea korkeus on saavutettu niin käyttää sitä grammamäärää jatkossa? Melko työlästä, mutta tampattuun kakkuun kajoaminen ei yleensä tuota kauhean hyviä tuloksia, eli joutunee vaan tekemään alusta kunnes osuu kohdilleen.