Aloitan nyt uuden langan, kun ei periaatteessa nämä paahtamiseen liittyvät asiat kuulu tuohon "Vastuksen vaihto" -lankaan.
Harjoittelut i-Roastilla jatkuu. Periaatteessa ongelmaksi on muodostunut liian tumma paahto. Toki lyhyellä paahtoajalla (jotain 6-9 minuuttia) pääsee johonkin medium paahtoon, mutta eikös tuo paahtoaika ole kuitenkin aika nopea? Kovin ristiriitaisia kommentteja netti on pullollaan. Toiset käskevät kytätä väriä, eikä aikaa ja sitten toisinpäin. Kumpi on paahtoa ajatellen parempi vaihtoehto, pudottaa paahtolämpötilaa vai -aikaa? Ilmeisesti pienemmällä papumäärällä saa paahtoaikaa pidennettyä? Nyt olen käyttänyt 150 grammaa papuja per satsi.
Viimeisin paahto tuli tehtyä Brazil Fazenda yellow bourbon -pavulla. Kokonaispaahtoaika oli se täydet 15 minuuttia tuottaen jotain medium dark -tyyppistä paahtoa (öljyä ei näkyvissä). Lisään vaikka paahtoprofiilin tähän kun sen kotoota löydän
. Makumaailma olikin karvas pettymys, tai sanotaanko hapan
. Kyseistä paahtoa kokeilin nopeammallakin paahdolla vaaleammaksi ja lopputulos aina vaan espressona erittäin hapan, juomakelvoton.