On vain vaikea ajatella että esim.Perfetto sisältää kahvia. Juoma muistuttaa enemmänkin jostain paahdetuista jyvistä tehtyä juomaa.
Näinhän ne ovat, makuasiat. Linkerin kirjoituksessa on kuitenkin mielestäni yksi tärkeä asia: Sen asemesta, että todetaan yhteen ääneen, että pahaa on, linker yritti analysoida ongelmaa, kokeilla erilaisia asioita ja löysi yhden vaikeuksia aiheuttavan tekijän, annostuksen.
En tuota kahvia tunne, mutta olen muutoin törmännyt samaan ilmiöön. Kahvi, jota ystäväni piti yhtenä parhaista maistamistaan "mutteripannukahveista", sai hirvittävän "yäk" -tuomion kotona, kun emäntä käytti samaista kahvia perkolaattorilla, tapansa mukaan aika raskaalla kädellä annosteltuna. Ehdotin uutta kokeilua hieman kevyemmin annosteltuna. Maku parani huomattavasti. Sitten käytin mutteria, tulos oli jopa hyvää.
Kuten niin monesti on huomattu, kahvi ei välttämättä ole yksinkertaisesti ja pelkästään "hyvää" tai "pahaa". Asiaan vaikuttaa niin kovin moni asia, annostelusta, jauhatuskarkeudesta ja valmistustavasta alkaen. Ja pidetään mielessä mitä linker aikaisemmin sanoi: nyt puhutaan tiiliskivikahvi-sarjasta.
Ai-niin. Kuten aiemmin kerroin, emäntä käytti perkolaattorissa Lidlin sitä vihreässä paketissa olevaa arabicaa. No, nyt siirryttiin takaisin Lövsberg Lila Skånerostiin.