Sen kai voi itse testata?
Voi toki - ehkä haen tässä sen suuruista otantaa, että siitä voitaisiin jo jotakin tilastollisella tasolla päätellä.
Ei vaan, lähinnä tiedustelin satunnaisia käyttäjäkokemuksia.
Tarkoitin tällä sitä, että seuraavaan shottiin mennessä moni muukin uuttoaikaan vaikuttava tekijä on varmasti muuttunut ja säädön saattaa joutua tekemään jokatapauksessa uudelleen (jos oletetaan että seuraava shotti tehdään vaikka seuraavana aamuna iltapuhdistuksen jälkeen).
Aivan. Tarkoituksena useimmiten onkin tässä tapauksessa valmistaa vain kuppi tai kaksi, lähinnä tarkoitin, että "korjaantuuko" se uuttoaika
useimmiten muka noinkin paljon (5 s.) heti seuraavaan shottiin.
Lisäksi kirjoittaja on melkoinen perfektionisti espressonsa suhteen.
Eli esim. kotikäyttäjän kannalta tuolla 5s ei ole mitään merkitystä, sillä sen ensimmäisen shotin jälkeen ei ole tarkoitus valmistaa 20 täydellistä shottia asiakkaille.
Aivan, tuo on tullut huomattua heti alkuun. Tuntuu olevan myös toisinaan varsin ehdottomia lausahduksia miehellä - niiden tueksi kaipaisi vähän tieteellisiä/elintarvikekemiallisia perusteluita. Olkoonkin espressonvalmistus pitkälti taidetta ja käsityötä.