Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: PaljonMaitoa+VahvaaKahvia - Marraskuu 23, 2015, 18:30:20 ip
-
Mitkähän voisivat olla ensivuoden tulevat kahvitrendit? Arvailua?
Mitkä ovat niitä asioita joiden olisi hyvä tulla ensivuoden kahvitrendeiksi?
Oheisessa linkissä ennustuksia:
http://www.jarkivalinta.fi/blogi/2015/11/asiantuntijat-ennustavat-kahvitrendit-2016 (http://www.jarkivalinta.fi/blogi/2015/11/asiantuntijat-ennustavat-kahvitrendit-2016)
-
Jos vaikka papukahvi ja kahvimylly.
-
Jos vaikka papukahvi ja kahvimylly.
Luin kanssa noi läpi ja katsoin, että Pauligin tyyppi varmaan tietää mistä puhuu kun mainitsi tämän ;D
-
Aika jännää että kaffa puhuu vaaleamman paahdon puolesta.. Heidän omat kun on melkein poltettu ;D
-
Aika jännää että kaffa puhuu vaaleamman paahdon puolesta.. Heidän omat kun on melkein poltettu
Ehkä ne vain on kuunnellu asiakkaitaan ja siksi myyneet tummia? Yrittävät kääntää asiakkaita ja kelkkaansa pikkuhiljaa?
-
Jos vaikka papukahvi ja kahvimylly.
Samaa mieltä.
Maanantaina Cittarissa keski-ikäinen mies osti kahvipapuja. Kertoi tekevänsä suodatinkahvia. Kysymykseeni, katsooko hän parasta ennen-päiväyksen, sain vastaukseksi "en, mutta varmaan pitäisi alkaa".
Ennustankin, että vuonna 2017 uusi trendi on tuore papukahvi ja kahvimylly.
Mitenkä tulee käymään Pauligille lähivuosina?
-
Mitä CM:ssä katsellut JM papujen päiväyksiä, niin suhteellisen tuoretta on löytynyt. Jotain kk tai 2kk pakattua.
Muistan et joskus aikaa sitten oli puoli vuotta istunutta tuoreimmat.
-
Mitkä ovat niitä asioita joiden olisi hyvä tulla ensivuoden kahvitrendeiksi?
Heti seuraavana myllyn jälkeen onkin sitten papujen tuoreus. Tai siis ainakin pitäisi olla.
Tämä tosiasia ei toki paahtimoita miellytä. Ei isoja eikä yleensä oikein pieniäkään. Tuoretuotteet ovat logistinen painajainen. Silti kahvin vanheneminen ja jopa nopea vanheneminen on vain juttu joka aukeaa mökin mummollekkin, kun laitetaan sokkotestiin. Vaikka sitten samalla pavulla pakastettunakin.
-
Mitenkä tulee käymään Pauligille lähivuosina?
Eiköhän ne pärjää. Niin suuri enemmistö tulee jatkossakin ostamaan samaa tavaraa kuin ennen. Ja mikäli papujen myynti kasvaa, Paulig todennäköisesti hyötyy siitä enemmän kuin esim. Meira tai Keskon ja S-ryhmän omat merkit.
-
Tavallaan vähän vanhoja trendejä tuossa jutussa käytiin läpi. Vaaleapaahtoisuus, SO ja suodatinkahvit on ollut se hallitseva juttu jo ehkä viimeiset viisi vuotta ainakin. Ja tosiaan cold brew nousi yksittäisenä asiana, mutta eikös sekin ollut jo viime kesänä. :) Kapselikoneet on tietysti ollut viime vuosien kaupallinen menestys.
Kyllähän se suurin potentiaali on tuoreudessa. Eli samaa mieltä, että kahvimyllyt ja oikeasti tuoreet pavut tekisivät paljon. Tai periaatteessa yksittäispakatut tuoreet purutkin. En tiedä millainen järjestely tarvittaisiin, että tuore kahvi saataisiin helposti kaikille. Yksittäispakatut laadukkaat purut ja automaattinen suodatinkeitin voisivat tuottaa oikeasti hyvää kahvia helposti? Roskaa siitä kuitenkin tulisi.
-
Tavallaan vähän vanhoja trendejä tuossa jutussa käytiin läpi. Vaaleapaahtoisuus, SO ja suodatinkahvit on ollut se hallitseva juttu jo ehkä viimeiset viisi vuotta ainakin.
Joo. Tämä on niin miltä tasolta niitä "trendejä" seuraa. Meidän aktiivisempien harrastajien tasolta vaiko isomman joukon tasolta. Tai mahdollisesti jostain siltä väliltä.
Ja tosiaan cold brew nousi yksittäisenä asiana, mutta eikös sekin ollut jo viime kesänä.
Joo sanosin, että se oli aidostikkin trendi jo nyt viimekesänä. Tietysti ihan keskiverto keittäjä ei keskimäärin siitä ollut vielä kuullutkaan, mutta blogikansa kai heräsi jo kovimman kahviporukan ulkopuolellakin.
-
Yksittäispakatut laadukkaat purut
Itse koetan ottaa ensi vuonna omaksi trendikseni yksittäispakatut papuannokset.
Ajattelin pakata paahtamani pavut sopivan kokoisiin ilmitiiviisti suljettaviin säiliöihin, joissa sisällön määrä vastaa kerta-annosta (Aeropress). Tavoiteena yksittäisannoksen osalta parempi säilyvyys, kahvia valmistettaessa nopeampi papujen annostelu ja yksittäisannosten helppo mukaan ottaminen kodin ulkopuolelle.
Mennee ensi vuoden puolelle kun juuri netistä tilatut labratuubit eivät varmaan ehdi perille kovinkaan nopeasti.
-
Tiro: mitkä tuubit tilasit?
Itseänikin alkoi tämä kiinnostamaan. Reissuun olisi ihan loistava vaihtoehto
-
Tuosta (http://www.ebay.com/itm/221827344832) löytyi 10pcs 50ml 3,81e.
Aiempien kokemusteni perusteella 50ml tilavuuteen saa 15g kahvipapuja, hieman ylikin.
-
Tuleeko siihen joku venttiili?
Olisi kyllä aika optimiratkaisu, jos saisi pavut pieniin venttiilipusseihin pakattuna. Pussejahan voisi hyvin käyttää aina samoja.
-
Tuleeko siihen joku venttiili?
Onko se venttiili aidosti tollasissa tarpeen?
-
Olen varautunut kiinnittämään venttiilin muovituubin kanteen jos tarvetta esiintyy.
Aiemmissa kokeiluissani hieman suuremmilla muovipurkeilla omapaahtopavut tosiaan päästävät kaasua sellaisiin paineisiin että purkit alkavat selvästi pullistella. Ilmeisesti kuitenkin jossain vaiheessa purkin vääntyessä kierresektori päästää kaasua ulos, siis hieman venttiilin kaltaisesti. Olen tosin raottanut hetkeksi korkkia seuraavana päivänä kun olen vältellyt pullistelua.
Pienessä tuubissa olettaakseni papujen suhteellinen osuus tilavuudesta on pienempi ja paineen kasvu voi jäädä niin vähäiseksi ettei poistolle ole tarvetta.
-
Aika jännää että kaffa puhuu vaaleamman paahdon puolesta.. Heidän omat kun on melkein poltettu ;D
No Kaffalla on suhteellisen iso tuotevalikoima, joten sinne mahtuu montaa paahtoastetta mukaan. Mitä heidän premium tuotteisiinsa oon tutustunut niin ovat kyllä suht vaaleaksi paahdettuja.
-Mikko-
-
Niinhän noita on. En silti ole löytänyt sieltä vielä paahtoa ,jonka olisin tilannut uudestaan.
maku asioistahan voi aina kiistellä. Tai no taitavat olla ainoat mistä voi ;)
-
Mielipiteistä kautta linjan voi kiistellä. Niitä on muitakin kuin makuasioita.
Hypoteeseistä voi myös kiistellä.
Minäkään en kyllä ole aivan kamalan innoissani ollut Kaffan kahveista. Kyllä niistä hyvää kahvia saa, mutta tuppaavat olemaan kamalan vaikeita.
-
Kaffan Kenya Chorongi oli ainakin varsin mainio, kun sen lähikuppilassa Kalitan läpi valuttivat. Mehukas marjapläjäys vähän teemäisellä jälkimaulla. Eikä ole paahdolla pilattu, mutta hinnalla ehkä. Kyseisessä kuppilassa kaikki käsinsuodatetut maksavat saman verran niin kehtaa tilata vähän eksoottisempaakin. Vaatinee vaan aika hyvän myllyn ja pehmeän kaatokäden että saa noin paljon makua kuppiin.
Kyllä täällä Pohjolassa kannattaisi minunkin mielestäni ihan suosiolla pysytellä vaaleissa paahdoissa kun vesikin on useimmiten sen verran hyvää ettei sivumakuja ui mukaan.
Ja niin itse aiheeseen. Minäkin uskon, että yhä suurempi määrä kahvista tullaan myymään papuina ja että kahvimyllystä alkaa tulla tavallisempi näky keittiöissä. Tavallisia jauhavia sähkömyllyjä alkaa kuitenkin saada jo reilusti alle satasella.