Olen kyllä Kahvikissan kanssa samoilla linjoilla. Oikeat kahvihifistelijät ovat melko harvassa eli massoja ajatellen asiakaskunta koostuu kyllä hyvin pitkälle normikahvia arvostavista asiakkaista. Tuollaiset monta minuuttia/kuppi ketävät kahvinvalmistukset on kyllä aika utopiaa toteuttaa useimmissa kahviloissa. Ainakaan yhtään vilkkaammassa sellaisessa. Jos asiakkaita kävisi jokusia, niin kyllähän siinä tietenkin ehtisi puljaamaan vaikka minkälaisten vehkeiden kanssa, eri asia on sitten kuinka kannattavaa toiminta silloin olisi. Kaikki lisätyö vaatii lisäkäsiä...
Liikemaailmassa kuitenkin on ajateltava ensin kannattavuutta sen jälkeen muita tekijöitä.
Sitten on vielä sellainenkin aspekti, että mitä pidempään kahvi valmistuu sen hitaampaa asiakkaat lähtevät. Lähtevät uusien maksavien asiakkaiden tieltä.
Se, mitä minä en ymmärrä (ja hyväksykään), että jos on jo olemassa tietynlaiset vehkeet ja valmistukseen menee täsmälleen sama aika tekee sen hyvin tai huonosti niin miksi silloin pitää tyytä jälkimmäiseen vaihtoehtoon.
Tietysti, jos kahvilakulttuuri siirtyisi enemmän esim Wieniläiseen, johon itse taannoin törmäsin, niin useimmat variaatiot toteuttamisessa onnistuisi paremmin; asiakas ohjataan pöytään, häneltä otetaan tilaus, kahvi tuodaan pöytään, sen saa rauhassa nauttia, koska tilaa ja pöytiä on runsaasti ja lasku pyydetään pöytään. Hinta kupille 12e.