Pohjustuksena sen verran, että olen aina ostellut valmiita italialaisia papusekoituksia ja saanut niistä aikaiseksi oikein hyvää espressoa. Tosiaan, enimmäkseen juon espressoa mutta silloin tällöin teen vaimolle ja itselleni cappuccinoakin. Monta laatua olen kokeillut ja eniten olen tykännyt Lucaffen mr. exclusiven ja Passalacqua Moanan pehmeistä mauista. Molemmat kahvit ovat 100% arabicaa.
Nyt on alkanut kiinnostamaan itse paahtaminen, varmaan ensi alkuun uunilla ja myöhemmin ehkä oikealla paahtimella jos homma vielä tuntuu mielekkäältä. Ongelma on se, että nuo alkuperäis-pavut ovat mulle täyttä hebreaa enkä oikein tiedä mistä pääsis alkuun. Juovatko yleensä "itsepaahtajat" vain yhtä papua vai onko homman nimi se, että tehdään mitä ihmeellisempiä blendejä, joissa saattaa olla kymmentäkin eri papua kuten Italialaisissa sekoituksissa?
Olisin kiitollinen, jos joku antaisi vähän vinkkiä miten hommassa pääsee alkuun. Vaikka pari konkreettista esimerkkiä makuuni sopivista pavuista, joita lähtisi paahtamaan. Tuossa alussa annoin jo vähän osviittaa mistä tykkään. Ja oliko se niin, että tummaa paahtoa ei kannata tehdä tietyistä pavuista jne?