Olen opetellut Europiccolaa yli 5 vuotta ja puoli vuotta sitten pääsin omasta mielestäni kauniseen vakiosuoritukseen. Se ei oikeastaan ole mikään ihme, koska siihen ei vaadita kuin terävää, dynaamista älyä ja hyvinmuodostunut hauis.
Mihin minä jäinkään... niin, vein Professionalin tiivistehuoltoon, samalta reissulta ostin uuden myllyn, Ascaso pysyi mutta vaihtui pienempään i-miniin. Vähän tiivisteiden vaihdon jälkeen männän tiiviste nuljahti nurin. Purin laitetta niin paljon kun tarvittiin tuon tiivisteen panemiseen paikoilleen, ja kokosin sen taas.
Sen jälkeen en ole onnistunut puristamaan täydellistä kahvia. Tottahan myllyä piti säätää kokeilemalla, mutta sekin on nyt mielestäni kohdallaan. Mutta kun puristan itselleni kahvin, tapahtuu seuraavaa: joudun jännittämään kahvaa ylös, jotta gruppoon tulisi kuumaa vettä, ilmeisen hitaasti ja pihisten sittenkin. Odotan oikeaoppiset sekunnit, sitten puristan. Kahva painuu puoleen väliin ilman vastusta, melkein kuin tyhjiön vetämänä. Loppu menee myös liian nopeasti. Crema on vaaleaa, isokuplaista ja vähäistä, ei sellaista pähkinänruskeaa, mehevän paksua johon olen tottunut.
Mikäs on analyysi tilanteesta?