Pitää varmaan kokeilla tuota Hasbeanin versiota tuosta, kun tuolta Mokkamestareilta tilattu tuntuu tosi happamalta. Olen kokeillut jo eri uutto lämpötiloja, karkeutta ja annoskokoa.
Jaa, tulee mieleen, että onko kaikki pavut ja paahdot parhaimmillaan espressona?
Kyllä kai kannattaa kokeilla muillakin keittotavoilla: esim, pressolla. Esimerkiksi mokkamestareiden kahvilassa Tampereella, alkuperäpavut tarjotaan pressokannusta.
Eikös cupping-tilaisuuksissakin kaadeta kiehuva vesi purujen päälle ja sitten makustella ja tuoksutella veden jäähtymisen myötä eri makujen muuttumista?
En minäkään keittele espressopaahtoja ibrikillä, vaan mutterilla. Ja toisaalta en keitä itämaisia kahveja pressolla tai muulla kuin ibrikillä...
Tarkoitan siis sitä, että vika ei ole välttämättä Mestareiden paahdossa, vaan siinä mille keittimelle ne on paahdettu. Kun kysyin miten toimii eri keittimillä, odotin jopa vastausta, ei toimi tällä. Eri keittotavathan tuovat eri piirteitä kahvista esille...