Ehkäpä kukaan ei vastaa, koska ei omista samanlaista laitetta ja siksi on vaikea heittää kommenttia.
Juurikin näin. Nespressosta löytyy aiempi ketju
täältä - kannattaa lukaista sieltä kommentit/kokemukset läpi.
Jossakin näin mainoksen tyhjistä podipusseista. Podit pitää tietenkin osata annostella oikein. Itselläni ei ole niistä kokemusta, vaikka koneeni kahva soveltuisi myös niille. En siis osaa neuvoa miten podien teko tapahtuu.
Niitä on tosiaan saatavilla sellaisina "taskumallisina" joissa tyyliin yhdestä avoimesta sivusta voi työntää jauheen sisään. Nämä eivät kuitenkaan toimi Nespressokoneiden kanssa, sillä niissähän on ne omat kapsulinsa - ja taitavat olla sen verran "fiksusti" mietittyjä että pitää käyttää alkuperäistä vastaavia valmiita kapseleita (eli ei voi tehdä itse).
Parempikin keitin kiinnostaisi, mutta sen pitäisi olla helppokäyttöinen ja myös maidonvaahdotuksen pitäisi onnistua helposti, ehkä tällaista ei ole olemassa... Jossain määrin kiehtoisi ehkä tuollainen vipukeitin, onko olemassa mitään erillisiä maidovaahdotuslaitteita, sellaisia joilla saisi mikrovaahtoa helposti? (Myönnän, olen laiska:)
Jos toiminta sen Dueton kanssa tuntui hankalalta, niin älä missään nimessä haikaile vipukeittimien suuntaan - kaikki se Dueton vipukeittimeen nähden sisältämä lisämekaniikka/elektroniikka olivat siis Baristan työtä helpottavia asioita.
Mutta oikotietä onneen ei ole - paitsi jos on paljon rahaa. Eli käytännössä joudut aina valitsemaan kahden vaihtoehdon väliltä - joko hankit koneen ja myllyn jolla saat aikaiseksi niin hyvää espressoa tms. kuin vain voi (kunnon pavuista toki), mutta joudut käyttämään paljon, paljon, paljon aikaa siihen että opettelet näitä laitteita käyttämään. Tai sitten tingit hieman tuosta epresson laatuvaatimuksesta ja hankit täysautomaatin, jolloin pääset valmistuksen suhteen helpolla. Tuo tinkiminen laadussa ei siis tarkoita välttämättä sitä että espresso olisi pahaa - se voi olla oikeinkin mainiota ja todennäköisesti paljon paljon parempaa kuin keskivertokahvilassa, kunhan pidät huolen siitä että ostat edes kohtuullisen automaatin ja ennenkaikkea
laadukkaita papuja.
Vuoden 2007 baristamestari (J. Hoffmann) on muistaakseni todennut, että paras tapa nauttia espressosta on maksaa jollekin toiselle sen tekemisestä. Valitettavasti suomessa ovat erittäin harvassa ne paikat joissa näin menettelemällä saat eteesi laadukkaan tuotteen.