Tuli palattua tuttuun papuun (kaffan 80/20) paremmin tiedoin varustettuna. Aiemmilla kerroilla oli distribuutiossa (kevyt wdt) ja huuhtelussa (liian lyhyt=kitkerää) aukkokohdat, jotka oli nyt korjattu. Aloitin siitä mitä olin suurinpiirtein aiemmin käyttänyt eli 17g/3K tuloksena oli 11g/25s ja maitokahviksi meni. Seuraava oli 3 mikronaksua löysemmällä eli 17g/3N ja tulos 13g/25s. Olen kuitenkin huomannut että tuo säätö ei ole lineaarinen vaan jossain vaiheessa nuo mikronaksut vaikuttaa huomattavasti enemmän uuttoon. Taas 3 naksua löysemmälle 17g/3Q ja ulos 23g/30s, tiukka ja tuju mutta hyvin pehmeä juoma tuli. Taas 3 naksua löysää ja nyt osui. Ulos tuli 26g/24s ja maku oli tasapainoinen, mukavasti happoa ja hyvä suutuntuma - ei vetisyyttä.
Kiva kun tuntuu homma taas onnistuvan paremmin. Kyllä se vaan niin on että noilla SO kahveilla ei välttämättä ole niin helppoa onnistua. Allekirjoitan nykyään myös täysin sen neuvon minkä mukaan kannattaa ensiksi opetella uuton hallinta hyvin yhdellä (tunnetulla) pavulla ja korjata mahdolliset virheet ja puutteet ensin. Näin saa hyvän tuntuman siitä miten säädöt vaikuttavat makuun. Jos joka pussin jälkeen vaihtaa papua homma on yhtä hakemista, pari pussia kannattaa varmaan ainakin käyttää samaa peräjälkeen jolloin muodostuu parempi käsitys kahvista ennenkuin se taas vaihtuu toiseen.