Voi hyvin olla ettei tilastollisesti merkittävää eroa myllyjen välille makutestissä löydy, mutta haluaisin kuitenkin testata esim. tuon kartio- vs levyterä -myytin kotimaisissa oloissa jos mahdollista.
Ensimmäiseksi pitäisi tietysti päättää mitä halutaan mitata (mikä on hypoteesi?), jotta testijärjestelyn pystyy suunnittelemaan. Mitä kartio- vs levyterä -myyttiä tarkkaanottaen tarkoitat? Hypoteesi -> Testaus -järjestelyllä pienikin mittausmäärä kertoo periaatteessa
jotain - tilastollinen merkittävyys on siten eri asia. Jos taas halutaan vain mitata dataa ilman ennalta asetettua hypoteesia (etsitään siis vain säännönmukaisuuttaa, ilmiötä jne), niin tällöin mittauksia pitäisi olla useita jotta homma olisi mielekästä (ja tämän jälkeen havainnoista muodostettu hypoteesi pitäisi joka tapauksessa testata uudelleen). Tästä syystä ehdottaisin (suosittelisin) tavoitteen asettelua jo hyvissä ajoin.
Mikä on käytettävissä oleva aika ja montako tuplaa barista arvioisi pystyvänsä hallitusti tuottamaan tunnissa?
Jos näiden sokkona tehtyjen makutestien lisäksi saadaan tehtyä myös myllyjen jauhatuksen hiukkasjakauman analyysi - joka olisi siis tehty nimenomaan testimyllyillä, testiolosuhteissa, testikahvilla ja niillä samoilla säädöillä joilla muukin testi
Mikäli myllyt säädetään niin että samalla annoksella saadaan samassa ajassa sama määrä espressoa, niin tällöin käytettyjen myllyjen jauhejakaumien vertailu on oikein hyvä idea.
Jos meikäläinen toimii baristana, niin pääsisitkö jiitee "viralliseksi koordinaattoriksi" ?
14. elokuuta ei osu enää lomakauteen ja perjantaiksi (illaksi) on hankala Helsinkiin irrota - mutta mielelläni olen mukana koetapahtuman suunnittelussa.