Yleensä aloitan uuton, kun valo on palanut 25-30 sekuntia tai vastaavasti kun se on ollut sammuneena saman ajan. En ole jaksanut alkaa testailemaan muita vaihtoehtoja, kun tuntuu, että muuttuvia tekijöitä on muutenkin niin paljon ja kaikki on vähän harjoituksen alla vielä. Mitenkäs te muut pidaamattomat teette? Maidon vaahdotus onnistuu aika hyvin! Lämpömittarin kanssa sähelsin alkuun, mutta onnistun paremmin, kun keskityn katsomaan ja kuuntelemaan maitoa mittarin sijasta.
Mulla on tapana aloittaa uutto 40 sekunnin päästä termostaatin valon syttymisestä, mutta varmaan optimiajassa on keitin- ja keittäjäkohtaisia eroja. Lämpötilasurfauksessa kannattaa ottaa aikaa valon syttymisestä, ei sammumisesta. Vettä voi lirutella alkuun hiljakseen niin kauan että valon saa syttymään. Kohtuullisella rutiinilla tuo 40 sekuntia on tarpeeksi aikaa kahvan kuivaamiseen, täyttämiseen (kun sopiva määrä kahvia on valmiina myllyn annostelijassa) ja tamppaamiseen, jolloin kahva ei ehdi turhaan jäähtyä irtonaisena eikä kahvi turhaan kuumentua koneessa kiinni.
Kovin paljon ei Silvian uuttoveden lämpötila kyllä heitä surffailemattakaan. Vesi virtaa niin massiivisen messinkimurikan läpi, että grupolla veden lämpötila ei vaihtele likikään niin paljon kuin boilerissa. Surffauksella pääseekin sitten jo melkoisen tarkkaan lämpötilan vakiointiin.
Vertaapa huomaatko mitään eroa jos annat valon palaa ennen uuttoa 20 tai 40 sekuntia, kun kahvi on samasta jauhatuserästä.