Ristretto
Muu keskustelu => Ostetaan/Myydään => Aiheen aloitti: englundn - Kesäkuu 02, 2012, 23:52:33 ip
-
Toimiva hyväkuntoinen La Pavoni Professional espressokeitin. Juuri vaihdettu tiivisteet.
Mukaan tulee
- yhden ja kahden kupin annostelija
- tampperi
Hinta 230€
Helpoiten pääsee alkuun tämän linkin kautta: http://www.huuto.net/kohteet/espressokeitin-la-pavoni-professional--ei-hv-/224724141
-
Minkälaisissa baristakilpailuissa?
-
Minkälaisissa baristakilpailuissa?
Näyttää olevan vanhemmalla "pre millenium" grupolla.
Ja jos joku tietää, missä tällä voi kilpailla, niin lupaan osallistua ja voitonmahdollisuuteni ovat hyvät 8)
O.K.
-
Näyttää olevan vanhemmalla "pre millenium" grupolla.
Ja jos joku tietää, missä tällä voi kilpailla, niin lupaan osallistua ja voitonmahdollisuuteni ovat hyvät 8)
O.K.
Hollannissahan ne ovat järjestäneet kotibaristakisoja joissa vissiin oli omat laitteet mukana. Kerran sen joku vissiin voittikin handpressolla.
-
Hollannissahan ne ovat järjestäneet kotibaristakisoja joissa vissiin oli omat laitteet mukana. Kerran sen joku vissiin voittikin handpressolla.
No, Handpressolla en ole vielä oikein hyvää kuppia saanut aikaan. Sehän on ehkä enempi pinekahvapeli...
Mutta tuo Pavoni on ollut todellinen haaste vuosikaudet ja onneni on suurissa mitoissa, kun väitän nyt sen kellistäneeni.
Pari vuotta meni ihan ronkkimalla ja onnistumiset oli aivan vahinkoja, epäonnistumiset jatkuvia ja mitään logiikkaa ei tuntunut löytyvän. Nyt löytyy!
O.K.
-
No, Handpressolla en ole vielä oikein hyvää kuppia saanut aikaan. Sehän on ehkä enempi pinekahvapeli...
Mutta tuo Pavoni on ollut todellinen haaste vuosikaudet ja onneni on suurissa mitoissa, kun väitän nyt sen kellistäneeni.
Pari vuotta meni ihan ronkkimalla ja onnistumiset oli aivan vahinkoja, epäonnistumiset jatkuvia ja mitään logiikkaa ei tuntunut löytyvän. Nyt löytyy!
O.K.
Et kehtaa jakaa tätä tietotaitoasi pavonien suhteen?
-
Et kehtaa jakaa tätä tietotaitoasi pavonien suhteen?
No, laitetaan jakoon hankkimani hiljainen tieto, jolla olen henkseleitä paukuttanut 8)
Nyt puhun isogruppoisemmasta ns. "post- millenium" -keittimestä. Pikkugruppoiseenkin tämä kaiketi osuu, mutta se on aika paljon hätäisempi peli, mitä lämpöihin tulee. Silläkin harjoittelin aikani, mutta en päässyt maaliin, ennenkun myin sen uuteen kotiin.
Ogelmanahan keittimessä on lämmön hallinta. Ikinä ei voi tietää, onko gruppo liian kylmä, tai kuuma. Minä olen päätynyt seuraavaan:
- Kahvi jauhetaan niin hienoksi, että vipua ei saa alas ilman kohtuullisen kovaa voimaa (ehkä 4 kp).
Jauhan kahvin pikku purkkiin (töissä Minimokalla) samalla, kun keitin lämpeää, pikku weissaus.
- Koneen annan lämmetä jokin aikaa, ei niin kauhean väliksi, kunhan paineet on nousseet ja lämpö hiukan levinnyt gruppoon asti.
- Mitään valepaineita ei tarvitse poistaa, se on legendaa.
- Astia grupon alle. Päästetään vipua nostamalla astiaan vettä hiljaisella, tasaisella pikkuvirtauksella. Tätä jatketaan, kunnes ulostuleva vesi alkaa hiukan pirskehdella (vesi on 100 astetta jossakin yläpäässä). Alkulämmöstä riippuen vettä tulee 1,5 - 2 dl ennen pirskahduksia.
- Tämän veden kaadan lämmittämään kuppeja.
- Kahva irti, kuivataan ja purut siihen. Tampataan.
- Kahva takaisin ja TODELLA hidas vivun nosto, jotta kakku ei hajoa. Joskus teen pikkuliikettä yläasennossa saadakseni isomman täytön.
- Vipu alas. Nyt siis tarvitaan senverran hieno jauhe, että vipua ei pysty saamaan alas kuin 20 yli sekunnin ajalla.
Juodaan niin hyvää kahvia, kun alkuaine antaa myöden.
Nyt varmaan tuli mieleen, että masiina on liian kuuma, kun se grupossa poreilee? Näin ei kuitenkaan jostakin syystä ole. Poreilu saattaa syntyä jo ehkä ylöstuloputkessa?
Valmiin, lämmitettyihin kuppeihin tulevan juoman lämpö on 70 asteen paikkeilla.
Tässä minun temppuni. Saa lainata vapaasti, mutta eri mieltä ei sovi olla :P
Parantamista tässäkin metodissa saattaa olla, mutta minusta hyvä lähtökohta jatkokehittelylle.
Olli
-
Nyt varmaan tuli mieleen, että masiina on liian kuuma, kun se grupossa poreilee? Näin ei kuitenkaan jostakin syystä ole. Poreilu saattaa syntyä jo ehkä ylöstuloputkessa?
Hitaammalla virtauksella (kun on purut vastassa) gruppo ennättää varmaankin imemään vedestä enemmän lämpöä pois?
-
Yllättävän samankaltainen metodi kuin minulla.
Tosin minä olen päätynyt moiseen tapaan kutakuinkin ilman ihmeempää säätämistä, jotenkin luonnostaan on tullut se.
Pikkuisen suurempaa pieteettiä tuossa on havaittavissa, etenkin alussa, mutta kuitenkin samaa suuntaa.
En ole juuri ikinä havainnut että kahvissani olisi jotain suurempaa vikaa.
Kahvi on minulla niin hienoa että vivun painaminen alas vie sen 20 sek, kun painan niin kovaa kuin uskallan. Taipumista ja notkumista rakenteissa tapahtuu.
-
- Kahva takaisin ja TODELLA hidas vivun nosto, jotta kakku ei hajoa. Joskus teen pikkuliikettä yläasennossa saadakseni isomman täytön.
Hieman jos haluaa vaikeuttaa ja varmistaa, ettei kakku hajoa, voi kahvan pitää löyhässä vipua nostaessa ja tiukata juuri ennen veden virtausta gruppoon. Näin ei kakun päälle tule alipainetta männän noustessa.
-
Melkolailla näin olen toiminut minäkin, tosin tuon veden päästämisen sijaan olen tehnyt ensimmäisen shotin vaimolleni. Toinen onkin sitten huippu, kolmas menee mutta neljäs on jo hitusen liian kuuma.
-
Kolmas anopille ja neljäs rakastajalle? ;-)