Morjensta vaan kaikille!
UPS toimitti tuossa perjantaina mukavan puuhailupaketin viikonlopuksi Italiasta. Tilasin Rancilio Rockyn ja La pavonin Europiccolan ja olen nyt tässä keitellyt niin monta kupposta espressoa että en pysy enää laskuissa mukana, mutta positiivinen yllätys oli että ihan hyvää kahvia sai jo heti ensimmäisellä yrityksellä.
Ongelma on nyt kuitenkin sellainen että kun keittelen kahvit La pavonilla niin vipu ei ole mielestäni ole kovinkaan tiukka joka tarkoittaa sitä että en saa kunnollista painetta aikaiseksi, myös kahvin uutto on liian nopeaa. Tämä johtunee siitä että kahvi ei ole tarpeeksi hienosti jauhatettu joten testailin erilaisia säätöjä Rockyn kanssa ja vaikka laitan asetuksen niin pieneksi kuin mahdollista, siis ihan nollaan asti, niin en saa tarpeeksi hienoa jauhatusta.
Seattle Coffee Gearilla on video jossa tyypit jauhavat myös Rancilio Rockyllä ja saavat La Pavonin tukkoon. En kyllä tiedä saivatko naikkoset sen oikeasti tukkoon vaan lopettivat vääntämisen vain liian aikaisin, mutta vertailtua rockyn numeroita omaan päätelin että omassa rockyssäni on varmaan jotain häikkää?
Avasin rockyn jotta näkisin onko siellä jotain outoa mutta kaikki vaikutti olevan kunnossa ja terät eivät mielestäni hölskyneet, joka on ilmeisesti ollut monella ongelmana, yksi outous kuitenkin löytyi, ruuvi joka pysäyttää asteikon nollakohtaan oli väännetty(tuskin vääntynyt), en tiedä onko tämä ollut joku tehtaan hieno kalibrointitapa mutta, en keksi muuta kuin että kahvimylly olisi kalibroitu huonosti, tai sitten terät ovat jotenkin paskana, onko muilla jakaa vastaavanlaisia kokemuksia, tai ohjeistusta aiheeseen?