Kyllähän typen käyttöä on tutkittu, jopa kahvipapujen kanssa. Typpikaasussa papu vanhenee huomattavasti hitaammin, koska se typpi on syrjäyttänyt hapen. Ei se mitään super-vanhenemista aiheuta sen jälkeen kun se on avattu, vaan silloin se papu lähtee vanhenemaan samaa vauhtia kuin muutenkin ilman kanssa kosketuksessa. Typpi ei toki ole ainoa suojakaasu, onhan noita kuten mainittu muitakin (ja yhdistelmiä) - se kaasu valitaan yleensä sen perusteella mitä elintarviketta tosin säilytetään.
Eiköhän halvoissa pavuissa vaan maistu ihan se kuinka ja milloin ne pavut on siirretty plantaasilta, kauanko niitä on säilytetty CO2 poistossa paahtamisen jälkeen ennen pakkaamista etc. Voisin kuvitella että pidempään kuin pienemmissä erissä valmistettuja, jos ei haluta vaikkapa pakettien koon kasvavan tai hajoavan säilytyksessä kun niitä on päällekkäin paljon.