Moikka taas kaikille kahvinystäville!
Luulisin että olennaisempaa kuin annostelijan olemassaolo on se, että mylly on laadukas, miellyttää silmää, sopivan hintainen, ja että sellaisen yleensä jostain löytää...
Itsekin olin ajatellut yksinkertaisuuden vuoksi annostelijatonta, mutta löysin hyvän annostelijallisen. Enpä ole siitä suurempia haittapuolia löytänyt, vaikka siis pääasiassa ihan itsekseni jauhan pari kertaa päivässä. Jos jauhaisi isommalle porukalle, niin olisi se etu, että myllyn voi jättää pyörimään itsekseen ja purut kertyy siihen annostelijaan. Eli ei tarvitse nököttää siinä myllyn ääressä portafilter ojossa.
Ja sitten noihin Mariian kysymyksiin: Myllyn tyhjennysväli riippuu varmaan itse kunkin pedanttisuuden asteesta. Toki pavut säilyvät paremmin ilmatiiviisti, viileässä ja pimeässä, mutta itsellä on kyllä tapana pitää jkv papuja myös siinä myllyn säiliössä. Onhan mylly hauskemman näköinenkin kun se ei ole tyhjä. En ainakaan saman päivän myllytyksien välillä tyhjentelisi säiliötä, vaan esim jos tietäisin että mylly on useampia päiviä käyttämättä.
Ja täytyy kyllä tunnustaa, että jkv on jäänyt pieniä papuperiä kaapin pohjalle, kun on tullut hankittua uutta tilalle. Se on kyllä vähän hassua ja epäekologistakin. Pitäisi varmaan järjestää vanhan kahvin viikko seuraavan nälkäpäivän yhteydessä :oops: