Puolentoista viikon kokemuksista hieman viisastuneena:
1. jauhaminen helppoa ja varsin nopeaa: vajaa 1g/s espressojauhatukseen
2. jauhan myllyn mukana tulleeseen kuppiin, jolla purut saa siististi kahvaan
3. jauheen sekoitus minikokoisella vispilällä on tarpeen, mutta on helppoa em. kupissa ja vie ehkä 4s aikaa
4. staattista sähköä esiintyy pavuista riippuen, mutta purut kertyvät tällöin pääasiassa magneettikiinnitteiseen suppiloon, josta ne saa helposti ravisteltua kuppiin.
5. muutama pisara vettä papuihin ennen jauhamista taltuttaa staattisen sähkön kutakuinkin kokonaan
6. mylly on helppo ja nopea puhdistaa, joten karkeuden säätö tai papujen vaihto on vaivatonta
7. käytän annosteluun pientä metallikuppia, johon mahtuu n. 15g papuja -> annoksen saa silmämääräisesti kohdalleen, eikä vaakaa tarvita kuin ajoittaisiin kalibrointitarkoituksiin
Kahvin maun suhteen ei ole valittamista, mutta objektiivista vertailua johonkin huippumyllyyn en ole pystynyt tekemään. Suodatinkahvin valmistukseen en ole perehtynyt, mutta pannukahvin varmaankin jonain päivänä pyöräytän. Vaaleammaksi paahdetut pavut kyllä vaativat selvästi enemmän voimaa. Jauhoin varttikilon vuoden vanhaa tummaa presidenttiä suoraan roskikseen osana sisäänajoa ja siinä alkoi käsi mennä maitohapoille. Lisää salitreeniä siis, jos moinen sattuisi tulemaan tavaksi.
Kaikenkaikkiaan olen oikein tyytyväinen HG Oneen. Hintakaan ei ole tuntunut kohtuuttomalta, vaikka kauppahinnan päälle piti maksaa rahti n. 180,- ja tulli+alv n. 170,-.
t. martti.