Saan kohtuullista mikrovaahtoa aikaiseksi jotakuinkin seuraavalla tavalla (käytän laktoositonta ja rasvatonta maitoa
):
- Maitoa laitan kannuun (0,35l kannu) hieman yli puolivälin, eli siinä 2 - 2,5 dl pariin cappuccinoon.
- Varmistan että höyry on "kuivaa". Eli päästän ensin kaikki jämävedet ulos pillistä, ja höyryttelen muovipurkkiin kaikessa rauhassa. Aloitan myös vaahdotuksen siinä vaiheessa, kun boilerin lämmitysvalo vielä palaa (höyrypaine pysyy yllä koko vaahdotuksen ajan).
- Vaahdotuksen alussa pidän höyrypilliä juuri ja juuri pinnan alapuolella, niin että siitä kuuluu satunnainen supsutus. Kai sinne ilmaa menee silloin
. Tätä jatkan niin pitkään, että lämpömittari näyttää 40 astetta.
Tuossa kohdassa laitan pillin hieman syvemmälle, ja varmistan että maitovaahdonalku pyörii vinhasti kannussa jotta ilmakuplat hajoaisivat. Kun hieno teelämpömittari näyttää vajaa 70 astetta, lopetan vaahdotuksen. (Eli todennäköisesti käännän höyryventtiiliä väärään suuntaan, ja saan maidot pöydälle).
- Sitten teen pientä pyörivää liikettä maitokannulla (tasaisella alustalla), niin maitovaahdosta tulee vielä tasaisempaa. Tällä saa myös pitkitettyä sen maitovaahdon hyvänäpysymisaikaa (rasvaton maito erottuu vaahdosta nopeammin), jos espressot eivät vielä ole kupissa kohdallaan.