Vaikkei minulla ei olekaan vielä kolmen vuoden pavoni-kokemusta, täytyy nyt olla aika lailla eri mieltä. Oman kokemukseni mukaan, ja pavusta tietenkin riippuen, kapistus on melkoisen ranttu jauhatuksen suhteen. Tosin jotkut (harvat) pavut tuntuvat sietävän suuremman jauhatusskaalan, suurin osa ei. Ja kyllähän sitä uuttopainettakin ainakin minulla yleensä syntyy, jos se internetissä esiintyvä 15 kg -> 9 bar pitää paikkansa. En ole jaksanut tehdä tarkistuslaskentaa.
Juu, en ole mikään nero matematiikassa, mutta vaikka kuinka lasken, en pääse kun hiukan yli 2kp/cm2 uuttopaineeseen. Tämä niillä arvoilla, että vipua painetaan 4 kilon voimalla sen päästä, vipuvälitys on noin 1:10 ja sihdin pinta-ala noin 6,5cm2.
Jos vipua painaisi 15 kg voimalla, päästään jo 7,5 kp/cm2. Luulen kuitenkin, että vehje hajoaa jo tällöin?
Hyvän kahvin sillä saa, mutta harvemmin mitään kunnon cremaa onnistun kuppiin saamaan.
Itsellä on duunissa myllynä minimoka. Paakuttaa, mutta kelpaa. Toisaalta kai on niinkin, että liian hyvää myllyä ei olekaan.
Oikea lämpö on ollut Pavonissa se vaikein asia. Sanoisin, että nyt on hallussa.
Olli