Eli meillä on täällä korvessa kahden henkilön ylläpitämä pizzeria-ravintola-kahvila-kioski. Ja nyt olisi seuraavana investointina kahvilaite tuon vanhan moccamasterin tilalle. Välillä kahvia ei mene ja pannulliset kaatuu viemäriin, kun eihän semmoista seisonutta kahvia kehtaa tarjota. Toisinaan menee oikein mukavasti, että on aina tuore kahvi. Samasta koneesta pitäisi saada hyvä peruskahvi, muutama hienompi kahvi, tuoremaito, teevesi ja jos mahdollista niin kaakao. Olemme tutkineet koneita ja hintahaarukka pomppii siinä 2000-8000e välissä. Mielestämme nuo papukoneet tuntuvat järkevimmiltä kahvin laadun takia jo. Maitovaahtokin taitaa olla aika tärkeä kriteeri.
Nyt tarvittaisiin kahviexperttien ja asiantuntijoiden neuvoja, että millainen kone pitäisi olla ja mitä pitää tietää yleensäkkin hyvän kahvin valmistamisesta. Vai onko olemassa järkevämpiä ratkaisuja, kuin mitä olemme löytäneet? Kahvi pitäisi olla joka asiakkaalle tuore ja hyvänmakuinen. Samalla työntekijöille kahvin valmistus ei saisi tuottaa mahdottomasti työtä. (tiskiä, koneen putsausta, veden keittämistä yms.)
Näillä kriteereillä olemme hakeneet konetta:
-1-20 kuppia kohtuu ajassa
-hyvänmakuista kahvia
-tuoremaito + vaahto
-papukone
-kuuma vesi
-jos mahdollista niin kaakao
-helppo hoitoisuus
-kestävä
-hiljainen
Tässä vielä koneet, joista olemme saaneet tarjouksia/tutkineet:
Virtu 2135b
http://www.cafebar.fi/kahviautomaatit/virtu_-_uutuus.aspx 4200e
Autobar enjoy FM
http://www.cafebar.fi/muut_kahvilaitteet/erikoiskahvilaitteet.aspx 5400e (tämä vaikuttaisi asialliselta)
Stresa
http://www.selecta.fi/tuotteet/kahviautomaatit/stresa/ 6300e
Amalfi
http://www.selecta.fi/tuotteet/kahviautomaatit/amalfi/ 3050e
Sitten on nämä Jura koneet, ne pyörii hintaluokassa 900-4000e? Näistä emme saaneet edes tarjouksia.