Kuulostaa normaalilta uusien koneiden säädöltä. Jo pelkästään uuden myllyn hakeminen kohdilleen on vaikeaa, puhumattakaan jos mylly ja keitin ovat uusia. Ja sitten jos pitää vielä baristakin kalibroida siinä samalla, niin kyllähän siinä papua palaa ennen kuin alkaa löytymään.
Kannattaa käyttää mahdollisimman tuoreita papuja, ne kun vastustavat veden liikettä itsekin ja ei joudu kompensoimaan hienolla jauhatuksella. Silloin helposti myllyn annostelu rupeaa heittelemään ja muutenkin säätöalue on pieni, eli välillä on tukossa ja välillä lorisee läpi. Kohtuullisen tummapaahtoinen espressosekoitus voisi olla helpoin, Has Bean on muuten hyvä, mutta vaaleahkona ehkä vähän vaikeampi.
Tänään ensimäinen englanninpussi myllyssä. Liian tiukkaa tuli, mutta vaikea on miettiä paljonko myllyä säätäisi, eli oikeassa olet.
Hieman siis tiukka minishotti, ohensin sitä sekunnin lisävedellä ilman kahvaa. Eli: Pekonia ja kananmuna kuumalla pannulla.
Päälle ensimmäinen sinkku Costa Rica Finca de Licho-pavuista jauhettuna. NAM.
..jatkan harjoituksia.
Muuten: kahvan pohjan kaksoisrööri oli vähän hankala tehdessä pieneen kuppiin annosta, joten ruuvasin sen pois.
Ainoa hankaluus on, ettei kahva pysy enää kivasti pystyssä pöydällä. Niin ja huomiona etä kahvasta veden saanti tyystin pois vaatii aika tavalla hemputusta ja kääntelyä...
Juu, ja tuo myllyn ajastus: säädin sen aika lyhyelle, jotta se ei ohjaisi toimintaa. Nyt painelen näitä lyhyitä täyttöjä, kunnes olen tyytyväinen. Parempi kyllä olisi jos myllyssä moista ajastusta ei olisi ollenkaan...