Kysymys on minun kannaltani mieletön. Eihän sinne kannata brikkaa kantaa. Joka kuppilasta saa erinomaista turkkilaista kahvia taidokkaasti keitettynä. En ymmärrä millä tavalla valmiiksi jauhettu bulkkikahvi voisi olla parempaa.
Jos kahvia keittää itse, löytyy marketeista halpoja teräs ibrikejä ja ruokakaupoista turkkilaista kahvia ja sokeria erinomaisen halpaan hintaan. Basaarista älä ala niitä ostamaan, koska niissä on aina ylihintaa. Tai sitten tingi niin perkuleesti.
En ymmärrä myöskään miksi pidät Turkkia teenryystäjien maana. Kahvi tuli Eurooppaan turkkilaisten kautta. Osmannit jättivät kahvin Wieniin, josta se levisi muualle Eurooppaan. Kyllä Turkki on niin kahvin kuin teenkin maa.
Jos olet menossa Istanbuliin, niin voin antaa vinkkejä hyvistä kahviloista ja kahvikaupoista. Istanbulista löytyy myös tuoretta kahvia ja pienpaahtimoita. Itse tiedän ainakin kaksi pienpaahtimoa ja toisen yhteydessä olevan kahvilan. Sieltä saa aivan loistavaa espressoa myös. Taitaa itse asiassa siinä toisessakin olla kahvila ja espressoakin he paahtavat. Monia alkuperäkahveja ja sekoituksiakin. Turkkilaista kahvia saa niin tuoreena kuin bulkkitavarana ja jokapaikassa se valmistetaan ylpeänä perinteestä ja huolellisesti. Istanbulissa on myös maan suurimman paahtimon Kurukahveci Mehmet Efendin tuorekahvimyymälä - aivan ohittamaton paikka. Siellä on aina jono.
Laitanpa tähän kohta pari valokuvaa.
Kahvipaahtimon tuotteita maustebasaarin kyljessä.
Mehmet Efendin luukulla tuoretta kahvia ostamassa.
Cukur Cumassa jälkiruoaksi eurooppalaisia leivonnaisia ja turkkilaista kahvia. Täältä olisi muuten saanut espressoakin.
Ortodoksisen Patriarkaatin edessä katukahvilassa. Tämän kuppilan nuori ja ylpeä omistaja keittää kahvin antaumuksella kaasu liedellä, Toinen käsi pyörittää koko ajan lusikkaa ibrikissä ja toinen säätää liekkiä, että kuohahdus olisi hidas.
Mutta eiköhän nämä riitä. Kuvinahan nämä on ihan kauheita....