Tuo taitaa olla samanlainen keitin, jolla itse aloitin "erikoiskahviurani", vaikkakin oma keittimeni taisi olla mallia Krups.
Laite toimii samalla periaatteella kuin liedellä pidettävä mutteripannu, eli säiliöön kaadetaan vettä, ruuvataan korkki tiukasti kiinni, ja tämän jälkeen kone kuumentaa veden jolloin kaikki vesi tulee paineella kahvin läpi.
Koneessa ei ole siis minkäänlaista pumppua muodostamassa painetta, vaan paine muodostuu siitä, kun vesi muuttuu höyryksi ja pyrkii pois säiliöstä. Tämä paine taitaa olla jossakin 2 barin tietämillä, kun taas pumpulla päästään paineeseen, joka on n. 9-10 baria veden mennessä kahvin läpi. Koska koneessa ei ole pumppua, ei uuttoa voi myöskään keskeyttää, vaan toisaan kaikki vesi minkä säiliöön laittaa, tulee läpi.
Koneesi ei siten ole varsinainen espressokeitin, vaan sähkökäyttöinen versio mutteripannusta. Siksi kahvi ei maistu espressolta, vaan onkin ns. mokkakahvia.
Toisaalta, myös mokkakahvi voi olla todella hyvää, varsinkin jos käyttää tuoretta, korkealaatuista kahvia ja jauhaa sen itse juuri ennen valmistusta kahvimyllyn avulla.