Kyllä.
Komppailen Migua. Mittaa kahvi erilliseen kuppiin, weissaa siinä ja siitä kuumaan kahvaan.
Itselläni on kaksi vaakaa. Olen oppinut käyttämään kalibrointiin talousvaakaa (Soehnle), jonka t
arkuus on vain 1g. Sitä käyttäen saan 10g painavaan muovikuppiin aina jokseenkin saman annoksen. Jos menee yli kaataessani weissatun kahvin sihtiin (silmämäärällä), niin heitän loput pois, ellen nuukuuksissani säästä jämiä seuraavaan shottiin...
Se jauhe, mitä Rockyn sisään jää käytössä, sen olen käytännössä unohtanut. Siellähän se pysyy seuraavaan imurointiin asti, eikä paljon vaikuta jauhamiseen. Myllyhän ei siitä mitenkään tukkiinnu tai muutoin häiriinny. Makuunkaan ei ole vaikutusta, ainakaan minusta.
Papua vaihtaessa ko. töhnä ei mihinkään vaihdu, ompahan vain siellä odottamassa siivousta?
Itsekin kokeilin papujen punnitsemista ennakkoon ja koko erän jauhamista shottiin. Tämä ei minusta pelaa hyvin, sillä pavut tuppaa hyppimään säiliössä ja mylly kolisee omituisesti. Luultavasti jauhekaan ei ole oikein tasainen?
Oikea annos, pikku weissaus ja tasainen tamppaus oikean karkeuden lisäksi.. siinähän ne parametrit lyhykäisyydessään ovat
. Tuntuu vaikealta, mutta ovat helppoja, kun toistoja tulee paljon.
Parasta oppia minulle on ollut täältä opittu tapa, että muuttaa asioita vain yksi kerrallaan ja hitaasti.
Kahvia suodattimeen tarvitaan sen verran, että ruuvin kuva näkyy uuton jälkeen, mutta ei mitään muuta merkkiä kakun pinnassa.
O.K.