Itse vedän ensin hitaasti kahvan ylös ja pidän ylhäällä kymmenisen sekuntia.....sitten päästän liiat paineet pihalle höyrynä (jolla lämmitän kupin/lasin) 5-10 sek, jonka jälkeen n.10 sek puoleenväliin ja sitten takaisin ylös josta noin 20-25 sek alas.
Tuota, juu. Tuolla paineen päästämisellä (boilerista?) ei ole enää mitään tekoa tuon kahvin uuton kanssa. Boilerissa oleva paine on tarpeen vain silloin, kun vipu on ylhäällä. Tällöin tuo paine ajaa veden uuttokammioon kahvin päälle boilerissa olevaa putkea pitkin.
Heti kun painat vipua hiukankaan alas, sulkeutuu tuo yhteys boileriin ihan totaalisesti.
Eipä sillä, että noin ei voisi tehdä, mutta selvennykseksi vain.
Itse taas lämmitän kupin tai kaksi laskemalla vettä gruposta niihin ennen uuttoa.
Alan laskea vettä kuppeihin heti kun paine on täysi (0,8 kp).
Ensimmäiset 2 kuppia on yleensä liian kylmää uuttoon, mutta 2-3 seuraavaa on jo riittävän kuumia.
Lämpömittaus tapahtuu yleensä vasemman käden etusormella kupista.
Jos alkaa polttaa, niin on justiin sopiva. Sitten sihti irti, purut siihen, tamppaus, sihti kahvaan ja uutto.
Lämmönmittaus ei ole kovin exact, mutta sen olen oppinut ja toimii hyvin.
Olli