En tiedä mitä tapahtui. Ajattelin että elimistöni ei enää kestä espressoa, vaan ainoastaan cappusinoa. Mutta kun eilen kylillä kävi kahden ammattilaisien kupeilla, niin ihmettelin et miksi ihmiset sekaa maitoa hienoon juomaan?
Ostin heti Amigo sweet&rish 100% arabika ja Ionia Gran Cerma papuja. Putsasin tänään huolellisesti kaikki laitteet ja laitoin koneet tulille. Tuo Amigo on uusi tuttavuus ja jo tuoksu kertoi, ettei kannata maistaa. Säätelin myllyä ja kokeilin monta eri kertaa, mutta juotavaa siitä ei saanut. Siirryin tuttuun Ioniaan. Sitä olen käyttänyt pari vuotta ja kotona sekä töissä. Töissä huonolla koneella samalla pavulla meni kahvihalut ja kotona sai vielä hetken ilon lyhyistä, kunnes aloin leikkimään maidon kanssa. Nyt ei tuottanut greemaa kuin 5mm ja tuoksu kitkerä. Parhaimmillaan sai 2cm kremaa ja tuoksukin oli taivaallinen. Palaako kahvi herkemmin tähän vuoren aikaan? Viime kesänä ei kukaan vieraistakaan halunnut sotkea maitoa espressoon, maistettuaan sitä ;-) Ei, ei se vika minun pakissa ole, vaan siinä etten ymmärrä mikä on muuttunut ja miten espresso koneillani pitäisi tehdä. YouTupet on kuunneltu ja katseltu....
Aaaalkaa väsyttää kun ei saa hyvää kahvia... Olisiko ehdotuksia! Olen kohta valmis menemään jonnekkin kaupalliselle kurssille, vaikka kolmatta vuotta on ennen mennyt hienosti....